У вас вийде повітряна сирна запіканка з манкою і сметаною, яку можна з'їсти на сніданок або подати як десерт.
Сирна запіканка з манкою - це звична страва для українців. Завдяки легкому приготуванню та недорогим інгредієнтам її часто роблять у садочку для дітей, а тому багато хто пам'ятає цей десерт ще змалечку.
Запіканка сирна - рецепт якої ми розглянемо - підійде навіть тим, хто стежить за вагою.
Сирна запіканка в духовці готується дуже просто. Для приготування вам знадобляться:
Для початку залийте окропом родзинки і відкладіть. Сир розітріть виделкою. Відокремте білки від жовтків. У жовтки додайте сіль, перемішайте і перелийте їх у сир. Туди ж додайте всі інгредієнти, крім цукру та білків. Перемішайте і відкладіть на 20 хвилин, щоб манка набухла.
Білки збийте з цукром до пишної піни. Перелийте її в сирну масу й акуратно перемішайте. Змастіть форму маслом, перемістіть у неї тісто і випікайте близько 20-30 хвилин. Потім остудіть у формі - маса має стабілізуватися. Після цього можна діставати і подавати до столу. За бажанням прикрасьте цукровою пудрою або топінгом.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати ніжні та пишні сирники, рецепт яких багатьом знайомий ще з дитинства.