Самса ніколи не втрачає своєї популярності. Її можна приготувати навіть вдома, адже ніяких особливих інгредієнтів не потрібно.
Самса - це одна з найпопулярніших страв в узбецькій кухні. Це "пиріжки", які зазвичай готують з м'ясом або куркою, а також з різними овочами та спеціями. Якщо ви хочете навчитися готувати самсу вдома, то вам знадобиться кілька простих інгредієнтів і рецепт, який ми підготували.
Раніше УНІАН розповідав, як готувати хачапурі по-аджарськи удома.
Для приготування цієї самси потрібні звичайні продукти й трохи вправності - результат гарантований.
Для тіста вам знадобиться:
Для начинки:
Самса узбецька готується так. Борошно просіяти і додати до нього солону воду. Добре вимісити тісто, щоб не липло до рук, і залишити під плівкою на півгодини. В цей час приготувати начинку. У фарш додати дрібно нарізану цибулю, поперчити й посолити.
Тісто розкачати й змастити розтопленим вершковим маслом. Скачати з тіста щільну "ковбаску". Розрізати її на 12 частин і з кожної скачати кульку. Відправити кульки з тіста на годину в морозилку.
Підморожені кульки з тіста розкачати. При цьому має проявитися візерунок з масла. Покласти розкатаний шматочок тіста візерунком вниз, покласти на нього начинку й заліпити кінці у формі трикутника.
Самсу змастити яйцем і випікати на деку з пергаментом 30-40 хвилин при 200 градусах.
Корисна порада. За цим же рецептом готується і самса з куркою. Просто замініть м'ясний фарш на курячий або нарубайте курятину дрібними шматочками.