Зібрали два сезонні рецепти пирога з полуницею з доступних продуктів.
Розпочався сезон полуниці, який обожнюють ласуни. У цей період у домівках самі собою з'являються кілограми ягід, які нікуди подіти. Пропонуємо приготувати ароматний пиріг із полуницею до чаю для всієї родини. Ми зібрали два простих і однаково смачних рецепти, які виходять з першого разу.
Інгредієнти:
Духовку заздалегідь розігрійте до 170°. Підготуйте форму для випічки діаметром 22 см і застеліть зсередини пергаментом.
Борошно змішайте з розпушувачем і просійте через сито. Яйця збийте міксером із цукром, ваніллю і дрібкою солі до пишної піни (5-7 хвилин). Потім частинами всипайте борошно в яєчну суміш і щоразу перемішуйте лопаткою. Таким чином замісіть тісто.
Полуницю промийте й очистіть від хвостиків. Великі ягоди розріжте навпіл, а дрібні залиште цілими. У форму для пирога влийте половину тіста, потім викладіть полуницю і залийте рештою тіста.
Випікайте шарлотку приблизно 35-40 хвилин за 170°. Готовність десерту перевіряйте зубочисткою - вона має залишитися чистою. Коли простий пиріг із полуницею готовий, залиште його злегка охолонути і посипте цукровою пудрою.
Інгредієнти:
Яйця збийте міксером або вінчиком, додайте дрібку солі. Додайте цукор і продовжуйте збивати ще приблизно 5 хвилин до появи пишної піни. Додайте в яєчну суміш сметану та соняшникову олію, ще трохи збийте.
Борошно разом із розпушувачем просійте через сито. Поступово вмішайте в яєчно-сметанну масу і перемішайте, щоб не було грудочок. Полуницю промийте і розріжте навпіл, додайте в тісто. Не беріть більше ягід, ніж зазначено в рецепті, інакше пиріг вийде сирим усередині.
Форму для випічки діаметром 22 см вистеліть зсередини пергаментом. Влийте тісто і поставте десерт у розігріту до 180° духовку. Приблизно через 50 хвилин пиріг із полуницею та сметаною готовий.