Рецепт апетитного пирога з полуницею опублікував відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво.
Початок літа - ідеальний час для того, щоб побалувати себе випічкою зі свіжою полуницею. УНІАН зібрав кілька рецептів ароматних пирогів з полуницею, в тому числі і авторський рецепт від судді шоу "МастерШеф" Ектора Хіменес-Браво. Свою версію патріотичної "паляниці з полуницею" кулінар опублікував в Instagram.
Рецепт розрахований на форму для запікання діаметром 20 см.
Яйця збити зі звичайним і ванільним цукром до повного розчинення. Додати йогурт і олію, знову збити. Просіяти в суміш борошно і розпушувач, збити ще раз. Форму для запікання вистелити пергаментом, змазаним маслом.
Вилити у форму половину тіста і вирівняти. Ягоди полуниці розрізати на 4 частини і обваляти в крохмалі. Викласти на тісто половину полуницю. Потім залити другу половину тіста і викласти зверху решту полуниці. Випікати 1 годину при температурі 160 градусів.
Для тіста:
Для начинки:
Вершкове масло і яйця заздалегідь дістаньте з холодильника і нагрійте до кімнатної температури. Для тіста масло перетерти з цукром і яйцем. Просіяти борошно, змішати з розпушувачем і вмішати масляну суміш. Вимісити тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки сир, сметану, цукор і крохмаль збити блендером. Додати яйце і збити ще раз. Вимити полуницю і видалити хвостики. Змастити маслом форму для запікання. Викласти у форму пісочне тісто з холодильника. З тіста сформувати основу і боки для пирога. Всередину викласти сирну масу. Зверху покласти ягоди полуниці. Випікати 40 хвилин при 180 градусах. Подавати пиріг, коли він повністю охолоне.