Вареники з полуницею - ідеальні ласощі до початку літа.
Початок літа - ідеальний час, щоб побалувати себе смачними варениками зі свіжими ягодами. В цей час в Україні починається сезон соковитої полуниці. Зробити слухняне тісто на вареники зовсім не складно. Ліплення вареників - просте і приємне заняття.
Просіяти борошно через сито. Всипати в борошно по щіпці солі і цукру, вбити яйце і влити олію. Закип'ятити воду і влити окріп в борошно. Спочатку тісто здасться сухим, але доливати води не треба. Тісто потрібно вимісити до однорідності спочатку ложкою, а коли трохи охолоне - руками. Залишити тісто на 20 хвилин настоятися.
Набрати воду в каструлю і поставити на вогонь. Розкачати тісто качалкою в тонкий пласт. Вирізати однакові кружечки за допомогою чашки. У центр кожного кружечка покласти кілька ягід полуниці і посипати цукром. Защипнути вареники. Варити в киплячій підсоленій воді 5 хвилин.
Кефір злегка підігріти в мікрохвильовці. Змішати кефір з яйцем, содою, дрібкою солі і цукру, олією і ваніліном. Просіяти в кефір борошно і вимісити тісто. Перекласти тісто на присипаний борошном стіл і ретельно вимісити. Загорнути тісто в плівку і прибрати на півгодини в холодильник.
Полуницю помити, видалити кісточки. Великі ягоди розрізати на 2-3 частини. Тісто тонко розкачати і розділити склянкою на однакові кружечки. Викласти в тісто пару ягід і посипати цукром. Защипнути вареники. Закип'ятити воду в каструлі і затягнути каструлю марлею. Викласти на марлю вареники і варити на пару 5-7 хвилин.