Розповідаємо, як швидко приготувати вдома ароматну випічку з яблуками.
Випічка з яблуками давно стала візитною карткою осінньо-зимового періоду, адже в холодні вечори завжди хочеться затишних десертів.
Існує багато різних способів, як приготувати яблучний пиріг. У багатьох країнах світу є свої рецепти цієї випічки. Ми підібрали три цікаві варіанти, які варто спробувати.
Це дуже простий яблучний пиріг, що ідеально після важкого дня. Для приготування беремо:
Духовку нагріваємо до 180 градусів. Яблука чистимо від шкірки та ріжемо часточками. У мисці збиваємо яйця з цукром. Потім вмішуємо туди сметану і борошно так, щоб не було грудочок. Тісто буде середньої густоти.
Форму для випічки вистилаємо пергаментом, змащуємо олією. Вливаємо туди половину тіста і викладаємо часточки фруктів. Зверху виливаємо решту тіста і розрівнюємо лопаткою. Випікаємо близько 35-40 хвилин.
Готується цей яблучний пиріг на молоці. Фрукти можна брати будь-які, які вам подобаються. Для випічки треба взяти:
У мисці збиваємо яйця із сіллю, цукром і ваніллю до світлої маси. Розтоплене вершкове масло і молоко кімнатної температури вливаємо в тісто і змішуємо.
Просіваємо в миску борошно та розпушувач. Добре збийте тісто, щоб не було грудочок. Воно буде досить рідке.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. У цей час чистимо від шкірки яблука і нарізаємо їх тонкими слайсами. Чим тонше вийде, тим - краще. Полийте фрукти лимонним соком.
Пересипаємо яблука в тісто і добре перемішуємо. Форму вистилаємо пергаментом і змащуємо. Переміщаємо тісто з яблуками туди і випікаємо близько 50 хвилин.
Пиріг охолоджуємо у формі, а потім прибираємо на кілька годин у холодильник. Потім можна діставати, нарізати на порційні шматочки і прикрасити перед подачею.
Наостанок розглянемо ще один простий і доступний рецепт. Випічка вийде пишною, м'якою і дуже ароматною. Для приготування беремо:
Фрукти на яблучний пиріг краще взяти кисло-солодкі та зі щільною м'якоттю. Жирність кефіру не важлива, але чим вона вища, тим він смачніший.
Кефір і яйця кімнатної температури збиваємо до однорідності в мисці. Вливаємо до них олію та перемішуємо. Далі вмішуємо цукор, ваніль, корицю та сіль. Порціями вмішуємо просіяне борошно з розпушувачем, щоб не було грудочок.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. У цей час чистимо яблука і нарізаємо їх тонкими часточками. Добре перемішуємо і перекладаємо у форму, змащену олією. Готуємо в духовці близько 40 хвилин.