Гарбузовий чізкейк, який тане в роті: покроковий рецепт від кухаря

Десерти з гарбузом обов'язково варто спробувати приготувати в сезон цього смачного продукту.

Осінньо-зимовий період є ідеальний часом для приготування страв із гарбузом. Цей дешевий сезонний продукт добре зберігається і дешево коштує. Особливо смачними з ним виходять десерти.

Ми розібралися, як приготувати гарбузовий чізкейк. Раніше ми також публікували, як зробити брауні.

Гарбузовий чізкейк - рецепт від кухаря

Колишній кухар і кулінарний експерт Тейлор Енн Спенсер поділилася з виданням Delish своїм перевіреним рецептом цього пирога.

Готується гарбузовий чізкейк у духовці. Для нього потрібно взяти:

  • 225 грамів печива;
  • 270 грамів цукру (+ дві столові ложки для основи);
  • чверть чайної ложки солі;
  • п'ять столових ложок м'якого вершкового масла;
  • чайну ложку меленої кориці;
  • чайну ложку меленого імбиру;
  • 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха;
  • чверть чайної ложки меленої гвоздики;
  • 225 грамів вершкового сиру;
  • чотири великих яйця;
  • 425 г гарбузового пюре;
  • дві чайні ложки екстракту ванілі.

За словами кухаря, гарбузовий чізкейк готується швидко, але довго випікається і остигає. Після приготування його потрібно кілька годин потримати в холодильнику. Якщо ви вирішили вибрати цей десерт, щоб пригостити гостей, то варто приступати до випікання напередодні візиту.

Встановлюємо решітку в центр духовки і розігріваємо її на 175 градусів. Форму для випічки діаметром 23 сантиметри змащуємо маслом.

Для початку зробимо основу. Печиво, цукор і сіль перебиваємо в блендері. Змішуємо крихту з вершковим маслом. Викладаємо цю суміш у форму, щоб утворилося дно та бортики. Зручно утрамбовувати ложкою або склянкою.

Випікаємо близько 10 хвилин і відкладаємо остигати. Переходимо до начинки для пирога.

Перемішуємо цукор зі спеціями. Додаємо вершковий сир і збиваємо міксером кілька хвилин до отримання м'якої кремоподібної маси. Продовжуємо збивати, додаючи по одному яйця, а потім - гарбузове пюре.

Велику каструлю наповнюємо водою і доводимо до кипіння. Форму для випічки з основою викладаємо на великий аркуш фольги і приминаємо краї так, щоб зробити ємність водонепроникною.

Переливаємо гарбузову начинку в основу. Підготуйте велику посудину для випічки і помістіть у неї форму з десертом, обгорнуту у фольгу. Окріп вливаємо в першу ємність так, щоб вода доходила приблизно до середини форми з чізкейком.

Обережно переміщаємо все в духовку і готуємо близько 85-105 хвилин. Краї мають повністю застигнути, а серединка - залишитися такою, що злегка тремтить під час руху.

Чізкейк залишаємо остигати у формі близько години. Потім виймаємо з форми, охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо в холодильник мінімум на чотири години, а краще - на ніч. Перед подачею прикрашаємо збитими вершками.

Вас також можуть зацікавити новини: