Заливний пиріг готується дуже просто і без бруднення рук.
Заливний пиріг - швидке і просте рішення для вечері, коли хочеться приготувати щось ситне з мінімумом продуктів. Тісто для таких пирогів замішується швидко і без клопоту - залишиться лише почекати, поки спечеться сам пиріг. У начинку можна використовувати будь-які продукти, які є вдома. Готовність пирога перевіряють зубочисткою - вона повинна залишитися сухою після протикання тіста.
Раніше ми розповідали, як спекти дуже смачний і смішно простий чайний пиріг з варенням на основі міцного чаю.
Інгредієнти:
Збити яйце і кефір, потім додати в цю суміш сіль і соду до розчинення. Поступово всипати борошно і розмішати тісто до однорідності - воно повинно бути рідким. Сир натерти на крупній тертці, а шинку нарізати кубиком.
Додати в тісто сир і шинку, перемішати. Форму для випічки змастити маслом і вилити в неї тісто. Запікати заливний пиріг з шинкою 30 хвилин при 200°.
Інгредієнти:
Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажити на гарячій сковороді з соняшниковою олією. Додати в сковороду з цибулею крупно нарізану курку. Готуйте разом близько 10 хвилин. Зняти м'ясо з цибулею з вогню, додати сіль, спеції і зелень за смаком.
Яйця збити з цукром і дрібкою солі. Додати кефір і ще раз збити. Змішати борошно з содою і всипати в рідку суміш, ретельно перемішати. Влити соняшникову олію в тісто і ще раз перемішати.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, влити приблизно 2/3 тіста. Потім викласти начинку зі смаженої цибулі і курки, і залити рештою тіста. Розрівняти поверхню пирога. Випікайте пиріг 30 хвилин при 180°.
Інгредієнти:
Капусту тонко нашаткувати і залити її окропом на півгодини. Злити рідину, додати рубану зелень, сіль і спеції за смаком. Для тіста збити яйця зі сметаною і дрібкою солі. Всипати борошно з содою і перемішати тісто до однорідності.
Всипати капусту в тісто і знову перемішати до однорідності. Форму для випічки змастити маслом і вилити в неї тісто. Випікайте пиріг 40 хвилин при 200°.
Інгредієнти:
Картоплю відварити до готовності (25 хвилин), почистити, відсудити і розім'яти виделкою. Гриби нарізати (якщо вони великі) і обсмажити на соняшниковій олії до готовності (10-15 хвилин). Для тіста яйця збити зі сметаною і майонезом. Влити в тісто соняшникову олію і ще раз збити. Додати борошно, соду, цукор і дрібку солі.
Форму для випічки змастити маслом і вилити половину тіста. Викласти на тісто пом'яту картоплю і смажені гриби, посолити і приправити. Зверху вилити другу половину тіста. Випікайте пиріг 30 хвилин при 180°.