Бананові кекси дуже легко приготувати - рецепт недорогий і вимагає мінімальних зусиль.
Бананові кекси - дуже смачна і натуральна випічка до чаю. Такі мафіни мають яскравий банановий смак і ситний, вологий м'якуш. Вони дуже смачні як гарячі, так і холодні, хоча охолонути кекси навряд чи встигнуть. За бажанням в тісто можна додати горіхи, родзинки, мак або ягоди.
Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розм'якшилося до кімнатної температури. Масло викладіть в миску з просіяного борошном. Змішайте масло з борошном блендером. Вбийте яйця і збийте масу ще раз.
Банани розім'яти виделкою. Якщо вам подобаються шматочки банана в випічці - розімніть їх не дуже ретельно. Додайте в тісто бананове пюре і цукор, а також розпушувач, ванілін і дрібку солі. Викладіть тісто ложкою в силіконові форми для кексів на 2/3 об'єму. Випікайте 25 хвилин при 180°.
Веганські кекси рекомендується готувати з переспілих бананів. Банани розімніть виделкою. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, соду і вівсяні пластівці. Додайте в суху суміш бананове пюре і влийте яблучний сік і олію. Викладіть тісто у форми на 2/3 об'єму. Випікайте 25 хвилин при 180°.
У мисці збийте яйце, цукор і олію. Банан розімніть виделкою і додайте в яєчну суміш. Борошно змішати з розпушувачем і какао, всипати в миску. Замісити однорідне тісто. Подрібніть горіхи і додайте в тісто. Викладіть тісто в формочки на 2/3 об'єму. Випікайте кекси 20 хвилин при 180 градусах.