Приготований в кружці шоколадний кекс виходить неймовірно ніжним і збитим. За бажанням в десерт можна додати банан, родзинки, горіхи, шматочок шоколаду або ванілін.
Коли на приготування великого торта або пирога не вистачає часу, а побалувати себе солодким хочеться - на виручку прийде рецепт десерту в мікрохвильовці. Приготований в кружці шоколадний кекс виходить неймовірно ніжним і збитим. За бажанням в десерт можна додати банан, родзинки, горіхи, шматочок шоколаду або ванілін. Чашка для кексу повинна бути об'ємом не менше 270 мл.
З'єднати інгредієнти в одному посуді і ретельно перемішати вінчиком. Наповнити сумішшю чашку приблизно наполовину. Поставити в мікрохвильовку на 4 хвилини на максимальній потужності. Кекс повинен злегка піднятися над кружкою. Якщо кекс готується з начинкою, половину тіста вилити в кухоль, потім посередині покласти начинку і вилити решту тіста.
В молоко додати ванільний і звичайний цукор, сіль. Просіяти борошно і розпушувач, перемішати тісто вінчиком. Додати дрібно натерту цедру апельсина і кокосову стружку, перемішати до однорідності. Кухоль зсередини змастити вершковим маслом. Наповнити тістом на 2/3 і поставити в мікрохвильовку 2-3 хвилини на максимальній потужності.
Інгредієнти змішати в блендері до однорідності. Наповнити кружку тістом наполовину. 4 рази по одній хвилині нагрівати чашку в мікрохвильовці на максимальній потужності.
Читайте також інші рецепти: