Ніжне заварне тістечко з хрусткими шматочками пісочного тіста - чудовий десерт до чаю.
Заварні тістечка, такі як профітролі і еклери, добре знайомі всім ласунам. Однак королем всіх заварних десертів є неймовірне тістечко шу. Приготувати цей французький десерт не так просто, але якщо у вас вийде - ви будете в захваті. Додавання пісочного тіста робить випічку більш цікавою за смаком. У тістечко можна додати будь-який крем за смаком, а також фрукти, ягоди або збиті вершки.
Для заварного тіста:
Для пісочного тіста:
Для крему:
Для кракеліну з пісочного тіста змішати цукор з борошном, за бажанням додати барвник. Додати нарізане кубиками холодне вершкове масло, розтерти тісто в крихту. Продовжувати розтирати, поки тісто не скачається в кулю. Тісто покласти між листами пергаменту і тонко розкачати, прибрати на 40 хвилин в морозилку.
Для заварного тіста в каструлю налити молоко з водою, додати масло, поставити на вогонь. Помішувати, поки масло не розчиниться. При перших бульбашках всипати всю муку і інтенсивно вмішувати її. Прогріти ще 2 хвилини і зняти з вогню. Тісто трохи охолодити і по одному вмішати яйця. Тісто має стати гладким і текучим.
Деко вистелити пергаментом. За допомогою кулінарного мішка викласти на папір заварне тісто кружечком діаметром приблизно 3 см. Потім дістати з морозилки пісочне тісто і вирізати такого ж розміру шматочки за допомогою склянки або кулінарного кільця. Викласти пісочне тісто зверху на заварне і злегка приплюснути, як на фото вище. Випікати тістечка в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Пісочне тісто зверху має потріскатися.
Для крему жовтки добре розмішати з цукром, додати крохмаль, перемішати. Окремо довести до кипіння молоко і влити маленькими порціями в жовтки, весь час помішуючи. Поставити крем на вогонь, і варити до загустіння, постійно заважаючи. У трохи остиглий крем додати масло, розмішати. Остудити. У тістечок зрізати верхівки, начинити кремом і закрити. За бажанням додати фрукти або ягоди.
Читайте також інші рецепти: