Приготувати смачне морозиво вдома під силу будь-якій людині.
Морозиво - улюблений десерт в спекотні дні. Солодкі ласощі, що тануть в роті, дуже люблять багато дорослих і дітей. Якщо якість магазинного морозива викликає у вас сумніви, можна приготувати десерт вдома. Домашнє морозиво можна приготувати з будь-якою начинкою - просто додайте в нього шматочки фруктів або ягід, джем, згущене молоко або розтоплений шоколад.
Молоко підігріти, але не кип'ятити. Окремо збити білки з жовтками. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити в жовтки гаряче молоко. Цукор повинен повністю розчинитися. Перелити масу в каструлю і нагріти на середньому вогні до легкого загустіння, але не кип'ятити. Потім поставити каструлю в місткість з холодною водою і остудити суміш до кімнатної температури.
Холодні вершки відразу з холодильника збити міксером до кремоподібного стану. Через сито вмішати вершки в молочну суміш. Додати ваніль і перемішати до однорідності. Викласти масу в форму і поставити в морозильну камеру на 4 години. Раз на годину суміш помішувати ложкою, щоб вона застигла рівномірно.
Вершки для морозива повинні бути добре охолоджені. Рекомендується також на кілька хвилин покласти в морозилку вінчик міксера і миску для збивання. Вершки вилити в місткість і збивати міксером, поступово додаючи цукрову пудру і ванільний цукор. Збивати до стійких піків (приблизно 5 хвилин). За бажанням додати в морозиво фрукти, джем або згущене молоко (тоді кількість цукру потрібно зменшити). Перекласти в пластиковий контейнер і поставити в морозилку мінімум на 4 години.
Читайте також інші рецепти: