Дуже смачні і пишні оладки з гарбузом - простий рецепт з доступних інгредієнтів.
Гарбуз - чудова основа для сезонних осінніх оладок. Яскравий помаранчевий колір і гарбузовий аромат страви завоює будь-який шлунок.
Гарбузові оладки можна готувати як солоними, так і солодкими. У солодкому варіанті в них можна додати яблука, родзинки, сир або банан. У солону версію можна вмішати цибулю, часник, зелень, солоний сир або бекон. Для оладок бажано брати м'який стиглу гарбуз, щоб він добре просмажився.
Гарбуз очистити від серцевини і насіння, натерти на дрібній тертці. Змішати з яйцем, сіллю і цукром. Додати кефір (можна замінити молоком) з содою. Перемішати. Борошно просіяти кілька разів. Порціями всипати борошно в тісто. На сковороді розігріти олію і ложкою викласти оладки. Обсмажувати по 3-5 хвилин з кожного боку.
Гарбуз натерти на середній тертці і змішати з сиром. Додати яйце, сіль і цукор, перемішати до однорідності. В кінці просіяти в тісто борошно і розпушувач. Якщо сир сухий, то борошна можна додати менше. Розігріти сковороду з олією. Викласти оладки в сковороду ложкою і обсмажувати 3-5 хвилин.
Гарбузові оладки з сиром можна зробити солоними. В такому випадку не додавайте цукор, а покладіть більше солі і посічену зелень.
Гарбуз нарізати кубиками і відварити в підсоленій воді до м'якості (приблизно 20 хвилин). Остудити і розім'яти гарбуз виделкою. Сир і часник натерти на тертці, петрушку порубати. Додати всі інгредієнти до гарбуза. Вмішати яйце і борошно. Посолити і поперчити, замісити тісто. Обсмажувати оладки на сковороді з гарячою олією 3-5 хвилин.