Як приготувати смачні ліниві вареники з сиром: перевірені рецепти

Два варіанти лінивих вареників, які легко приготувати на сніданок.

Ліниві вареники з сиру є чудовим варіантом для сніданку, який дає змогу корисно і смачно харчуватися.

Сьогодні розглянемо, як приготувати ліниві вареники за допомогою двох різних рецептів.

Ліниві вареники - рецепт

Ці ліниві вареники з сиром солодкі, але, за бажанням, можна зробити і солоні. У цьому випадку просто не додавайте цукор.

Щоб приготувати ліниві вареники на 500 г сиру беремо:

  • 500 г кисломолочного сиру;
  • чотири ст. л. цукру;
  • одне яйце;
  • чверть ч. л. солі;
  • шість ст. л. борошна + для посипання робочої поверхні.

Змішайте все в одній мисці та ретельно перемішайте. Якщо тісто буде занадто липким, можна додати трохи борошна. Важливо не перестаратися, щоб не зробити вареники жорсткими.

У нормі тісто буде трохи липнути до рук, але з ним можна працювати.

Присипаємо робочу поверхню борошном. Частину тіста розкачуємо в тонкий брусок завширшки близько 2,5 см. Нарізаємо навскоси на шматочки по півтора сантиметра. Продовжуємо, поки тісто не закінчиться.

За бажання частину вареників можна заморозити - спочатку на рівній поверхні, а потім уже перекласти в контейнер або пакет для зберігання.

Переходимо до варіння. Доводимо воду до кипіння. Додаємо в неї трохи солі та цукру. Скільки варити ліниві вареники? Близько трьох хвилин. Орієнтуйтеся на те, що готові вареники спливають. Після цього їх можна дістати в тарілку. Подавайте зі шматочком масла або будь-яким варенням.

Тепер розглянемо, як готує ліниві вареники Клопотенко.

Ліниві вареники - рецепт із сиром від Євгена Клопотенка

Він запропонував свій простий варіант цієї страви. Беремо:

  • 350 г кисломолочного сиру (9%);
  • один жовток або цільне яйце;
  • одну ст. л. цукру;
  • чотири ст. л. борошна + для робочої поверхні;
  • 0,5 ч. л. солі.

Сир змішуємо в мисці з цукром і сіллю. Потім додаємо жовток, борошно і доводимо до однорідності. Присипаємо борошном робочу поверхню, ділимо тісто на дві частини і кожну з них скачуємо в ковбаски. Ріжемо на порційні брусочки, занурюємо їх у киплячу воду і готуємо дві-три хвилини. Діставати їх треба, коли спливуть. Їмо цю страву з будь-яким соусом на вибір.

Знаючи, як зробити ліниві вареники, список легких сніданків значно розшириться.

Вас також можуть зацікавити новини: