Два варіанти лінивих вареників, які легко приготувати на сніданок.
Ліниві вареники з сиру є чудовим варіантом для сніданку, який дає змогу корисно і смачно харчуватися.
Сьогодні розглянемо, як приготувати ліниві вареники за допомогою двох різних рецептів.
Ці ліниві вареники з сиром солодкі, але, за бажанням, можна зробити і солоні. У цьому випадку просто не додавайте цукор.
Щоб приготувати ліниві вареники на 500 г сиру беремо:
Змішайте все в одній мисці та ретельно перемішайте. Якщо тісто буде занадто липким, можна додати трохи борошна. Важливо не перестаратися, щоб не зробити вареники жорсткими.
У нормі тісто буде трохи липнути до рук, але з ним можна працювати.
Присипаємо робочу поверхню борошном. Частину тіста розкачуємо в тонкий брусок завширшки близько 2,5 см. Нарізаємо навскоси на шматочки по півтора сантиметра. Продовжуємо, поки тісто не закінчиться.
За бажання частину вареників можна заморозити - спочатку на рівній поверхні, а потім уже перекласти в контейнер або пакет для зберігання.
Переходимо до варіння. Доводимо воду до кипіння. Додаємо в неї трохи солі та цукру. Скільки варити ліниві вареники? Близько трьох хвилин. Орієнтуйтеся на те, що готові вареники спливають. Після цього їх можна дістати в тарілку. Подавайте зі шматочком масла або будь-яким варенням.
Тепер розглянемо, як готує ліниві вареники Клопотенко.
Він запропонував свій простий варіант цієї страви. Беремо:
Сир змішуємо в мисці з цукром і сіллю. Потім додаємо жовток, борошно і доводимо до однорідності. Присипаємо борошном робочу поверхню, ділимо тісто на дві частини і кожну з них скачуємо в ковбаски. Ріжемо на порційні брусочки, занурюємо їх у киплячу воду і готуємо дві-три хвилини. Діставати їх треба, коли спливуть. Їмо цю страву з будь-яким соусом на вибір.
Знаючи, як зробити ліниві вареники, список легких сніданків значно розшириться.