Для чого корисні печені яблука, чи можна їх їсти при гастриті і як вибрати кращий рецепт - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Запечені яблука - це не тільки смачні, але і корисні ласощі - такий десерт допомагає налагодити роботу шлунково-кишкового тракту і поліпшити мікрофлору кишечника. Відповідаючи на питання про те, чи можна при гастриті їсти печені яблука, лікарі кажуть: "Так" - фрукти після термічної обробки засвоюються краще і не дратують стінки шлунка.
УНІАН розповість, як зробити запечені яблука у власному соку або з цікавими начинками.
Яблука вимити, зрізати верхівки, дістати ложкою м'якоть. Подрібнити її в блендері, додавши сир, мед і горіхи. За бажанням можна додатково покласти родзинки. Начинити яблука сирною сумішшю, накрити верхівками. Викласти на деко, застелене пергаментом, і випікати 20-25 хвилин при 190 °C.
Яблука вимити, зрізати верхівки, дістати серцевину. Вершковий сир змішати з цукром і медом, додати родзинки, подрібнені горіхи і ванілін. Наповнити яблука сумішшю, запікати в духовці 30 хвилин при 180 °C.
Яблука вимити, розрізати уздовж навпіл, прибрати насіння. Із зовнішнього боку зробити кілька паралельних надрізів на відстані 5-8 см один від одного. Викласти яблука шкіркою вгору на деко, змастити розтопленим вершковим маслом, посипати корицею і цукром. Запікати 20 хвилин при 180 °C. В кінці за бажанням полити карамеллю або додати ванільне морозиво.
Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматочками. Додати лимонний сік, половину кориці, сіль, 2 ст.л борошна і 220 гр коричневого цукру. Ретельно перемішати і викласти у форму для запікання. Потім змішати вершкове масло, нарізане шматочками, 40 гр борошна, білий цукор, коричневий цукор і корицю.
Покрити масляною сумішшю яблука, запікати їх в розігрітій духовці 40-45 хвилин при 180 °C. Перед подачею блюдо остудити.