Вівсяні батончики добре втамовують голод і можуть зберігатися кілька місяців.
Вівсяні батончики - ситний і смачний перекус, який дуже легко приготувати вдома. Блюдо дуже варіативне - можна додавати будь-які горіхи і фрукти за смаком. Такі батончики мають довгий термін зберігання, що може стати в пригоді у воєнний час.
Промити і просушити родзинки. Порубати горіхи. Банан подрібнити виделкою. З'єднати вівсянку з родзинками і медом. Розігріти духовку до 180 градусів. Деко застелити папером, змастити папір олією. Викласти вівсяну масу на деко тонким шаром. Випікати 20 хвилин і нарізати на батончики.
Яблука почистити і перемолоти в пюре, вбити в пюре яйця. Окремо змішати вівсяні пластівці, цукор, сіль, розпушувач, корицю. Залити пластівці яблучним пюре з яйцями і залишити на 20 хвилин. Додати до суміші горіхи і журавлину, все перемішати і покласти в форму для запікання з пергаментом. Випікати 30 хвилин при 180 градусах.