УНІАН розповів як зробити домашній чай із фруктів і прянощів.
Ароматний домашній чай набагато кращий за напій з магазину, адже в його якості та натуральності ви можете бути впевнені. Такий напій додає сил, чудово зігріває та наповнює енергією, допомагає отримати заряд вітамінів. УНІАН рекомендує кілька чудових рецептів домашнього чаю.
Раніше ми розповідали, як зварити компот з обліпихи - ще один корисний осінньо-зимовий напій.
Всі рецепти, наведені нижче, не містять розсипного зеленого або чорного чаю. Ви можете додати його, якщо хочете.
З лимона зняти шкірку і натерти плід на дрібній тертці. На 1 склянку води потрібна 1 ч.л імбиру з гіркою, збільшуйте кількість інгредієнтів, орієнтуючись на свої потреби.
Читайте такожЯк приготувати млинці з начинкою: прості рецепти улюбленої страви
У чашку покласти мед, скибочку лимона і цукор, влити імбирний відвар.
Ягоди і сушені яблука промити, у свіжих яблук видалити серцевину, нарізати скибочками. У чайник викласти журавлину, брусницю, сушені і свіжі яблука, додати кардамон. Залити окропом, накрити кришкою і дати настоятися протягом години.
Взяти сотейник, викласти всі спеції, залити водою. На повільному вогні варити суміш, помішуючи, близько 30 хвилин. По готовності перелити чай в склянки або чашки, подавати з паличкою кориці.
У каструлю або сотейник вилити воду, злегка підігріти. Викласти корицю, гвоздику і запашний перець, кип'ятити протягом 5 хвилин. Зняти відвар з вогню, додати мелісу, м'яту і мандаринові кірки. Перемішати, накрити кришкою, настоювати 10 хвилин.
Перед подачею напій процідити і вилити в чашки, змішавши з мандариновим соком. За смаком додати мед або цукор.
Калину перебрати, промити і викласти в чайник. Залити окропом, накрити кришкою і настоювати протягом 10 хвилин. Додати лимон, нарізаний часточками, і мед. Накрити кришкою і дати настоятися ще 5-7 хвилин. Опціонально можете додати м'яту.
Вас також може зацікавити: