Кому корисно їсти агрус і як правильно зварити з цієї ягоди компот - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Дієтологи кажуть, що агрус вважається однією з найбільш корисних літніх ягід завдяки великій кількості вітамінів в складі. Крім того, з таких "дарів природи" можна приготувати смачний освіжаючий компот. УНІАН розповість, чи можна їсти агрус з кісточками і як з нього варити напій.
Перш, ніж приступати до приготування компоту, ознайомтеся з інформацією про шкоду і користь цієї ягоди.
На літо: закип'ятити воду в каструлі, додати цукор, перемішати і варити 3-5 хвилин. У сироп засипати агрус і залишити на вогні на 5-10 хвилин. Дочекатися, поки охолоне, і подавати до столу.
На зиму: ягоди агрусу висипати в стерилізовану банку, залити окропом. Накрити кришкою і залишити на 20-25 хвилин. Потім злити рідину в каструлю і закип'ятити її з цукром. Ягоди агрусу в банку доверху залити сиропом і законсервувати.
На літо: воду закип'ятити з цукром до повного його розчинення, в гарячий сироп викласти агрус і вишню без кісточок. Варити 5-10 хвилин, помішуючи, потім накрити кришкою і дочекатися, поки напій охолоне.
На зиму: з вишень прибрати кісточки, скласти вишню і агрус в стерилізовану банку. Залити окропом, накрити кришкою і залишити на 15-20 хвилин. Злити воду в каструлю, закип'ятити з цукром, а потім вилити сироп в банку і закатати її.
На літо: у каструлю налити воду, закип'ятити її з цукром, потім додати агрус і яблука, нарізані часточками. Варити 5-10 хвилин, потім накрити кришкою і остудити.
На зиму: вимитий агрус і цілі яблука викласти в стерилізовану банку. Залити окропом, залишити під кришкою на 15-20 хвилин. Рідину злити, закип'ятити з цукром, потім сиропом залити ягоди і закатати банку.
На літо: закип'ятити в каструлі воду, всипати цукор і варити, помішуючи, до повного розчинення. Додати агрус і варити компот 5-10 хвилин. В кінці додати м'яту і лимон, накрити каструлю кришкою і почекати, поки напій охолоне.
На зиму: у банку висипати агрус, додати лимон і м'яту. Залити окропом до горлечка і залишити на 20-25 хвилин. Після того, як рідина охолоне, злити її в каструлю, додати цукор і варити до повного його розчинення. Готовим сиропом залити інгредієнти в банку і закатати її.