Сава Лібкін обробляв теля, обговорював із Мирославою користь селери та жартував, що здорове харчування може бути гнучким.
Відомий ресторатор Савва Лібкін поділився своїм рецептом приготування зеленого борщу.
Допомагала йому готувати експерт з харчування і телеведуча Мирослава Ульяніна.
В прямому ефірі, який проходив в одеському ресторані «Дача», Савва обробляв телятину, обговорював з Мирославою користь селери і жартував, що здорове харчування може бути гнучким.
Повне відео ефіру можна подивитися на сторінці Савви Лібкіна в Facebook.
Склад:
Для грінок:
Спосіб приготування:
Телячу грудинку промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Коли закипить, знімаємо піну і далі варимо на повільному вогні 1 годину. За 15 хвилин до закінчення варіння солимо, додаємо лавровий лист, пучок зелені і корінців, пов'язаних кулінарною ниткою.
Шпинат і щавель моєму і відокремлюємо грубі стебла, крупно нарізаємо. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, часник - скибочками. Пасеруємо цибулю на оливковій олії до готовності, але без зміни кольору; додаємо до цибулі часник.
Картоплю очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Зелену цибулю дрібно шаткуємо.
Виймаємо з бульйону корінці та зелень і додаємо нарізану картоплю і варимо ще 25 хвилин. Потім вводимо у борщ пасеровану ріпчасту цибулю, білу частину зеленої цибулі і шпинат з щавлем. Доводимо до смаку за допомогою солі.
Яйця варимо в круту, очищаємо і шаткуємо в крихту. Дрібно нарізаємо листя петрушки і кропу. Розкладаємо по тарілках яйця, зелень, пір'я зеленої цибулі і телятину. Заливаємо гарячим борщем. Сметану подаємо окремо.
Для грінок обсмажуємо скибочки бородінського хліба на оливковій олії. Обсмажуємо на оливковій олії часточки часнику, додаємо до них шпинат і, злегка обсмаживши, солимо і додаємо сік лимона.
На грінку викладаємо готовий шпинат, зверху посипаємо тертою бринзою. Скроплюємо оливковою олією і перчимо.