Миска холодної і легкої окрошки добре освіжає в спекотні дні.
З наближенням жарких днів хочеться приготувати що-небудь легке і освіжаюче. Холодний суп з м'ясом і свіжими овочами - кращий варіант для першої страви в спекотні дні. Окрошку готують з дрібно нарізаних овочів, м'яса, ковбаси і свіжої зелені. Класичною основою для окрошки є білий квас, але суп також заправляють кефіром, сметаною, майонезом, мінеральною водою, огірковим розсолом.
Зелену цибулю дрібно нарізати і викласти в миску, потовкти ступкою для виділення соку. З кропу видалити стебла, нарізати гілочки і додати до цибулі. Варену картоплю повністю остудити, очистити і нарізати кубиком. Ковбасу і варені яйця нарізати соломкою. Огірок і редис нарізати кубиком або натерти на крупній тертці. Всі інгредієнти викласти в каструлю, заправити квасом і посолити. Залишити в холодильнику на 30 хвилин і подавати на стіл. При подачі можна заправити окрошку сметаною.
Жовтки і гірчицю змішати до однорідності. М'ясо, редис і огірки нарізати соломкою, а картопля - кубиком. Подрібнити зелену цибулю. Всі інгредієнти окрошки змішати і посолити, залити водою, додати гірчичну заправку з жовтком і сметану або кефір.
Читайте також інші рецепти: