Якщо окрошка на кефірі або квасі вам уже приїлася - спробуйте цей варіант холодного літнього супу.
Освіжаюча окрошка - те, що потрібно в літню спеку. Але готувати її на квасі або кефірі стає вже нецікаво. Є й ті, хто взагалі не розуміє суп із подібними заправками. А як щодо бульйону? Окрошка на бульйоні з додаванням сметани виходить дуже поживною і смачною, а освіжає не гірше за класичну.
Інгредієнти:
*Замість курки можна взяти індичку.
Як приготувати окрошку
Відваріть стегенця або філе до готовності, посоліть за смаком, бульйон, що вийшов, процідіть, остудіть. Відваріть картоплю і яйця. Наріжте однаковими кубиками картоплю, м'ясо, яйця і огірки. Подрібніть м'ясо, кріп і цибулю. Змішайте всі інгредієнти, додайте сметану і бульйон, доведіть до смаку сіллю. Відправте в холодильник на 3 години, щоб суп добре охолонув і настоявся.
Раніше ми розповідали, як приготувати сирний суп із фрикадельками.