Який суп зварити з курки і яку першу страву зробити, якщо продуктів мінімум - дізнайтеся на УНІАН.
Супи, борщі та інші перші страви - справжній маст-хев в холодильнику кожного українця. З дитинства нам говорили, що їсти їх потрібно обов'язково - благо, смачних і простих рецептів досить багато. УНІАН розповість, які вони - найсмачніші домашні супи.
Раніше ми говорили про те, які страви з овочів на сковороді можна приготувати в умовах війни.
Куряче філе промити, нарізати шматочками, скласти в каструлю і, заливши холодною водою, поставити на вогонь. Моркву і цибулю очистити, подрібнити, обсмажити на сковороді 5-7 хвилин. Картоплю вимити, нарізати кубиками, викласти в каструлю до м'яса разом з засмажкою.
Плавлений сир натерти на тертці, зелень подрібнити. Засікти 10 хвилин після того, як додали картоплю, потім всипати вермішель і варити ще 5 хвилин. Додати сіль і спеції, потім плавлений сир і зелень. Перемішати і варити суп до повного розчинення сиру.
Для цього рецепта потрібно заздалегідь підготувати квасолю - замочити її в холодній воді на 10-12 годин.
Відварити квасолю до готовності протягом 50-60 хвилин. Картоплю очистити, промити, нарізати кубиками. Цибулю і моркву почистити, подрібнити, рис промити. Закип'ятити воду в каструлі, викласти квасолю, довести до кипіння. Додати рис, картоплю, половину від кількості моркви і цибулі. Варити протягом 20 хвилин.
Розігріти на сковороді рослинне масло, обсмажити цибулю і моркву 7-10 хвилин, потім додати борошно, перемішати і обсмажувати ще 1 хвилину. Додати зажарку в суп, перемішати, посолити, поперчити, проварити першу страву ще 2-3 хвилини. Всипати подрібнену зелень, накрити суп кришкою і настоювати 10-15 хвилин.
Курка (або інше м'ясо) - 300 г
Картопля - 3-4 шт.
Пшоняна крупа - 2 ст. л
Морква (середнього розміру) - 1 шт.
Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт.
Лавровий лист - 1-2 шт.
Масло рослинне - 2 ст. л
Зелень петрушки і/або кропу - 4-5 гілочок (за смаком)
Перець горошком - 8 шт. (за смаком)
Сіль - 1 ч. л (за смаком)
Вода - 1,5-2 л
М'ясо викласти в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь і варити до готовності, прибираючи пінку. Варене м'ясо дістати з бульйону і нарізати шматочками. Пшоно промити в гарячій воді, картоплю очистити, промити і нарізати кубиками. Зелень вимити, обсушити, подрібнити. Цибулю і моркву очистити, нарізати, викласти на сковороду і обсмажувати 7-10 хвилин.
У бульйон додати цибулю з морквою, картоплю, пшоно, лавровий лист, перець-горошок, сіль і варити 10-15 хвилин. Потім викласти м'ясо і варити ще 15-20 хвилин. В кінці додати зелень в суп.
Сушений горох промити, поставити варитися на 2 години до стану каші, не забувати іноді помішувати. Картоплю, цибулю і моркву очистити і промити. За 5 хвилин до готовності гороху додати картоплю, нарізану кубиками. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці і обсмажити на сковороді протягом 7-10 хвилин. Додати в кінці ложку борошна і перемішати. По готовності картоплі додати зажарку в суп і перемішати. Посолити і поперчити першу страву, прикрасивши свіжою зеленню.