Ситна перша страва з галушками сподобається всім, хто її куштує.
Мабуть, немає українця, який не любив би полтавські галушки. А якщо поєднати пишні вироби з ароматним бульйоном, то вийде ідеальний суп. Ця друга страва вважається класикою української кухні. Їй будуть раді в будь-якій родині.
Спробуйте самі приготувати суп із галушками - рецепт потішить вас простотою та ідеальним поєднанням продуктів. Ніжні вироби з тіста роблять звичайну вечерю кулінарним шедевром.
Бульйон заведено варити на нежирній курці. Вважається, що цій страві більше підходить легка основа, але ви також можете взяти свинину.
Інгредієнти для супу потрібні такі:
А на тісто на галушки рецепт пропонує взяти такі продукти:
Ви також можете готувати суп із галушками без м'яса на овочевому бульйоні - вийде не менш смачно.
Куряче філе промийте, очистіть від плівок і кісток. Викладіть у каструлю з водою та лавровим листом. Варіть близько 40 хвилин на невеликому вогні, за необхідності знімаючи піну. Потім дістаньте м'ясо, наріжте брусочками і поверніть у суп із галушками.
Моркву натріть, а цибулю дрібно наріжте. Обсмажте овочі на гарячій пательні з олією до золотистого кольору (близько 5 хвилин). Картоплю почистіть, наріжте невеликим кубиком і викладіть у бульйон разом із засмажкою. Варіть близько 15 хвилин.
За цей час замісіть густе тісто з усіх перерахованих інгредієнтів. Наріжте на шматочки ножем або відщипніть пальцями. При напівготовності картоплі настає момент, коли додавати галушки в суп. Варіть страву ще 5-10 хвилин (залежно від розміру галушок) і залиште трохи настоятися під кришкою.
Готову страву подавайте зі свіжою зеленню і, за бажанням, зі сметаною. Зберігається суп із галушками та м'ясом не більше 2 днів.