Такий суп – дуже апетитна страва з прекрасним ароматом.
Суп з пельменями – ситна, навариста й дуже смачна страва.
Тарілка такого супу цілком може бути повноцінним обідом. Адже, крім овочів, у нього додають пельмені.
Очищену картоплю нарізати кубиками й відварити до готовності у воді. Посолити воду під час варіння картоплі.
Тим часом нарізати цибулю кубиками та натерти на дрібній тертці моркву. Обсмажити цибулю з морквою на олії до легкої рум'яності.
У каструлю з готовою картоплею опустити пельмені. Коли вони спливуть на поверхню супу, додати обсмажені цибулю та моркву. Варити суп до готовності пельменів, приблизно хвилин 7-10 на дуже повільному вогні.
Скуштувати суп і за необхідності ще досолити. За пару хвилин до закінчення варіння пельменного супу додати в нього мелений перець, лавровий лист і подрібнений кріп.
Розігріти сотейник з рослинною олією, додати дрібно нарізану цибулю й обсмажувати 4 хвилини на слабкому вогні.
Додати у сотейник нарізаний тонкими скибочками часник та обсмажувати ще 1 хвилину на слабкому вогні.
Вкинути нарізані кубиками моркву, солодкий перець та обсмажувати 1 хвилину на слабкому вогні. Потім додати нарізані помідори й тушкувати 5 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Читайте такожЯк приготувати справжній закарпатський банош – прості рецепти
Додати лавровий лист, зіру, коріандр, солодку паприку, чорний перець, сіль та два літри яловичого бульйону, довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Вкинути у сотейник нарізаний кільцями гострий перець чилі та пельмені, перемішати і варити 7 хвилин на слабкому вогні.
Готовий суп із пельменями посипати зеленою цибулею, петрушкою, кінзою й подавати до столу.