Розповідаємо, як варити гороховий суп, щоб близькі просили добавки.
Гороховий суп - просте і смачне перше блюдо, яке може приготувати навіть новачок. Серед сотень рецептів складно вибрати кращий, але нам це вдалося - УНІАН пропонує унікальний варіант, як зробити гороховий суп з куркою, копченостями або взагалі без м'яса.
Інгредієнти:
У каструлю налити 3 літри води, закип'ятити її, викласти промитий горох і нарізане м'ясо (реберця). Варити 50-70 хвилин. Почистити картоплю, нарізати кубиками, додати в суп і варити ще 15-20 хвилин, попередньо діставши звідти м'ясо.
Сосиски нарізати кружечками, якщо використовували реберця, то відокремити м'ясо від кісток. Цибулю і моркву почистити, подрібнити і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Перекласти м'ясо, сосиски і пасерування в суп, варити 10-15 хвилин під кришкою. Додати нашатковану зелень, залишити на 5 хвилин на повільному вогні, потім вимкнути плиту і подавати суп до столу.
Інгредієнти:
Промити горох, картоплю очистити, нарізати кубиками, так само вчинити з цибулею. Моркву натерти на тертці, разом з цибулею обсмажити на сковороді 3-5 хвилин. Каструлю з горохом довести до кипіння, варити близько 60 хвилин до розварювання гороху. Потім додати вівсянку, картоплю і пасерування, посолити, поперчити, варити ще 20-25 хвилин. Подавати суп, посипавши свіжою зеленню.