Гарбуз - сезонний продукт, з якого можна приготувати ароматний суп
Гарбузовий суп варять по-різному: з молоком, з вершками або без них, з картоплею або крупою, а то і зовсім на одному гарбузі. Більш того, не всі люди знають, що можна приготувати гарбузовий суп без блендера.
Раніше ми розповідали про те, як варити гарбузову кашу, а сьогодні поговоримо про інше, не менш популярне, осіннє блюдо.
Гарбуз, цибулю і моркву нарізати шматочками, часник подрібнити. На сковороді розігріти оливкову олію, викласти овочі. Тушкувати протягом 10 хвилин. Очистити і нарізати картоплю, викласти в каструлю. Додати до неї тушковані овочі, залити водою і варити до готовності картоплі (вона повинна стати м'якою).
Готові овочі перекласти в блендер, посолити і збити. Влити вершки і перемішати. Подавати крем-суп, посипавши гарбузовим насінням.
Гарбуз і моркву очистити, нарізати великими шматками, покласти в каструлю. Залити овочі водою і поставити на вогонь. Після того, як вода закипить, варити овочі 25-30 хвилин. Готовність овочів можна зрозуміти по їх м'якості.
Лук очистити, нарізати дрібними кубиками. У сковороді розігріти топлене масло, викласти цибулю, обсмажити до прозорості. Додати цибулю в каструлю з овочами, посолити. Блендером збити масу до однорідного стану.
В кінці влити вершки, трави і чорний мелений перець. Перемішати, довести до кипіння і зняти з вогню. Подавати суп з додатковою порцією вершків.
Куряче філе вимити і нарізати шматочками. Викласти його в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну і варити 25-30 хвилин. Картоплю, моркву і гарбуз очистити, нарізати кубиками. Лук порей нарізати кільцями (за бажанням можна використовувати не тільки білу частину).
Читайте такожСоковиті котлети з сиром: як приготувати смачну страву
Бульйон процідити, а потім повернути назад в каструлю. Додати гарбуз і картоплю, посолити, варити 10 хвилин. Покласти в каструлю моркву і цибулю, варити до м'якості картоплі.
Перебити масу блендером, твердий сир натерти на тертці, часник подрібнити і додати все це в суп. Поперчити, вичавити сік лимона (1 ст.л). Помішуючи, варити суп ще 5 хвилин. Подавати гарбузовий суп з куркою, додавши грінки і посипавши подрібненою зеленню. За бажанням можна додавати сметану.
Для цього рецепта попередньо необхідно замочити квасолю на ніч.
Злити з квасолі воду, залити чистою (1.5 л.) і варити до готовності - 1.5 години. Очистити гарбуз, перець і корінь селери. Гарбуз і картоплю нарізати великими кубиками, моркву і селеру - кубиками поменше, перець - смужками. Білу частину цибулі нарізати кільцями.
Розігріти в сковороді рослинне масло, викласти гарбуз, селеру і моркву, обсмажувати 5-10 хвилин. Додати цибулю і перець, смажити ще 5 хвилин. Влити томатну пасту і, помішуючи, смажити ще 5 хвилин.
Коли квасоля стане м'якою, додати до неї картоплю, долити води так, щоб вийшло 2.5 літри, посолити і варити 10 хвилин. Всипати овочеву зажарку і залишити варитися ще на 10 хвилин. Зелень дрібно нарізати, додати в суп. Поперчити, спробувати на сіль, якщо потрібно - посолити ще.
Вас також може зацікавити: