Гарбузова каша рецепт / фото ua.depositphotos.com

Гарбуз - справжній король осені. У кожної сім'ї є свій улюблений рецепт гарбузової каші – з рисом, пшоном або з манкою. Ця страва прекрасно засвоюється організмом і подобається дітям. Складно придумати більш поживний сніданок в цю пору року. За бажанням в таку кашу можна додати горіхи, сухофрукти, банан, корицю або кардамон.

Раніше ми розповідали, в чому користь і шкода гарбузового насіння. Тому не поспішайте викидати його при обробленні гарбуза.

Гарбузова каша з рисом на молоці

  • М'якоть гарбуза - 800 г.
  • Вода - 150 мл.
  • Молоко - 350 мл.
  • Щіпка солі.
  • Цукор - 80 г.
  • Рис - 100 г.
  • Вершкове масло - 80 г.

Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиком. Викласти в каструлю. Залити гарбуз водою і поставити на середній вогонь. Варити 10 хвилин. Влити до гарбуза молоко і довести до кипіння. Додати сіль і цукор. Промити рис і висипати в каструлю з гарбузом. Не перемішувати, інакше каша пригорить. 

Відео дня

Накрити кашу кришкою і варити 30 хвилин на мінімальному вогні до готовності рису. Додати в кашу підтале вершкове масло і злегка потовкти. Якщо каша занадто густа, її можна розбавити молоком.

Гарбузова каша з пшоном в мультиварці

  • Гарбуз - 500 г.
  • Пшоно - 250 г.
  • Молоко - 500 мл.
  • Вода - 250 мл.
  • Сіль - щіпка.
  • Цукор - 2-3 ст. л.
  • Масло вершкове - 50 г.

Читайте такожПиріг із курятиною й картоплею: як приготувати ситну випічкуГарбуз очистити і нарізати кубиками. Пшоно кілька разів промити гарячою водою. Стінки чаші мультиварки змастити маслом, щоб молоко не втекло. Крупу і гарбуз викласти в чашу мультиварки. Потім залити молоком і водою. Включити програму "Молочна каша" на 10 хвилин. Потім додати в кашу сіль, цукор і вершкове масло. Знову виставити програму "Молочна каша" на 20 хвилин.

Гарбузова каша рецепт / фото ua.depositphotos.com

Гарбузова каша в духовці

  • Пшоно - 1 стакан.
  • Гарбуз - 500 г.
  • Молоко - 3 склянки.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 30 г.

Пшоно перебрати і кілька разів промити теплою водою. Гарбуз почистити і нарізати кубиком. Молоко нагріти в каструлі. Всипати в гаряче молоко гарбуз і довести до кипіння. Додати дрібку солі і пшоно. Варити 15 хвилин на маленькому вогні. 

Духовку розігріти до 180 градусів. Кашу перекласти в керамічний горщик. Додати кілька шматочків масла. Поставити горщик з кашею в духовку на 30 хвилин.

Читайте також інші рецепти: