Гарбуз - справжній король осені. У кожної сім'ї є свій улюблений рецепт гарбузової каші – з рисом, пшоном або з манкою. Ця страва прекрасно засвоюється організмом і подобається дітям. Складно придумати більш поживний сніданок в цю пору року. За бажанням в таку кашу можна додати горіхи, сухофрукти, банан, корицю або кардамон.
Раніше ми розповідали, в чому користь і шкода гарбузового насіння. Тому не поспішайте викидати його при обробленні гарбуза.
Гарбузова каша з рисом на молоці
- М'якоть гарбуза - 800 г.
- Вода - 150 мл.
- Молоко - 350 мл.
- Щіпка солі.
- Цукор - 80 г.
- Рис - 100 г.
- Вершкове масло - 80 г.
Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиком. Викласти в каструлю. Залити гарбуз водою і поставити на середній вогонь. Варити 10 хвилин. Влити до гарбуза молоко і довести до кипіння. Додати сіль і цукор. Промити рис і висипати в каструлю з гарбузом. Не перемішувати, інакше каша пригорить.
Накрити кашу кришкою і варити 30 хвилин на мінімальному вогні до готовності рису. Додати в кашу підтале вершкове масло і злегка потовкти. Якщо каша занадто густа, її можна розбавити молоком.
Гарбузова каша з пшоном в мультиварці
- Гарбуз - 500 г.
- Пшоно - 250 г.
- Молоко - 500 мл.
- Вода - 250 мл.
- Сіль - щіпка.
- Цукор - 2-3 ст. л.
- Масло вершкове - 50 г.
Читайте такожПиріг із курятиною й картоплею: як приготувати ситну випічкуГарбуз очистити і нарізати кубиками. Пшоно кілька разів промити гарячою водою. Стінки чаші мультиварки змастити маслом, щоб молоко не втекло. Крупу і гарбуз викласти в чашу мультиварки. Потім залити молоком і водою. Включити програму "Молочна каша" на 10 хвилин. Потім додати в кашу сіль, цукор і вершкове масло. Знову виставити програму "Молочна каша" на 20 хвилин.
Гарбузова каша в духовці
- Пшоно - 1 стакан.
- Гарбуз - 500 г.
- Молоко - 3 склянки.
- Цукор - 2 ст. л.
- Вершкове масло - 30 г.
Пшоно перебрати і кілька разів промити теплою водою. Гарбуз почистити і нарізати кубиком. Молоко нагріти в каструлі. Всипати в гаряче молоко гарбуз і довести до кипіння. Додати дрібку солі і пшоно. Варити 15 хвилин на маленькому вогні.
Духовку розігріти до 180 градусів. Кашу перекласти в керамічний горщик. Додати кілька шматочків масла. Поставити горщик з кашею в духовку на 30 хвилин.
Читайте також інші рецепти: