УНІАН розповість рецепт глазурі для паски, яка не кришиться і не обсипається.
Великдень - найсвітліше і найбільш радісне свято для всіх християн, і навіть війна в Україні не змусить нас відмовитися від святкування. Цього року свято відзначать 24 квітня. Святкова паска за традицією має верхівку з глазурі. Найчастіше глазур готують з яєчного білка і цукру, але така прикраса легко обсипається.
Яйце має бути холодним. Розділити жовток і білок. Збивати білок міксером спочатку на маленькій швидкості, потім на великій. В процесі збивання всипати в білок пудру і лимонну кислоту. Збивати поки маса стане однорідною, гладкою і блискучою. Глазур потрібно нанести на паску відразу, поки вона не засохла.
Така глазур щільно тримається на випічці і не обсипається. Наносити її потрібно поки глазур тепла, інакше вона застигне.
Желатин залити 2 ложками холодної води. Іншу воду змішати з цукром і кислотою і нагріти в каструлі на маленькому вогні до повного розчинення цукру. До гарячого цукрового сиропу додати набряклий желатин. Отриману масу збивати міксером приблизно 3 хвилини до білої піни. Злегка остудити і нанести на паски.
Шоколад розтопити на водяній бані на маленькому вогні. Можна взяти чорний шоколад. Окремо змішати молоко і цукрову пудру і довести до кипіння. Вмішати кипляче молоко в розтоплений шоколад і розмішати. Таку глазур можна наносити тільки на остиглі паски.