Справжня багата кутя на Різдво: покроковий рецепт

Різдвяна багата кутя включає безліч сухофруктів, горіхи та мед.

Багато українців готували традиційну страву кутя на Різдво 2024 року, яке було 25 грудня за новим стилем. Однак є, ті, хто святкую за старим стилем - 7 січня.

Це ситна страва, яка покликана об'єднати покоління та продемонструвати багатство. Так звана багата кутя - відома тим, що включає безліч смачних додатків, що перетворює її на справжні ласощі.

Як готується традиційна багата кутя на Різдво з пшеницею та маком - далі в матеріалі.

Багата кутя - рецепт із пшениці

Для приготування знадобляться:

  • 200 грамів пшениці;
  • 50 грамів маку;
  • 50 грамів меду;
  • одна столова ложка цукру;
  • дрібка солі
  • 30 грамів горіхів
  • 100 грамів суміші з кураги, родзинок і журавлини; 
  • одна склянка узвару (за бажанням).

Крупу ретельно промийте і за можливості замочіть на ніч або кілька годин. Щоб зварити її, помістіть пшеницю в каструлю і залийте водою у співвідношенні 1 до 3. Доведіть до кипіння і готуйте на тихому вогні, поки вона не розвариться. На це може піти близько години.

Мак і родзинки потрібно залити окропом. Щоб перетерти зерна, використовуйте м'ясорубку, ступку або блендер. Курагу та горішки дрібно нарізаємо. Змішуємо їх із маком, родзинками, цукром і медом. Усе це переміщуємо в кашу. За бажанням можна додати узвар.

Саме так готується багата кутя з пшениці. За бажанням ви можете змінювати рецепт - взяти цукати та різні горіхи на свій смак.

Вас также могут заинтересовать новости: