Що приготувати з 2-3 інгредієнтів і як зробити це смачно і швидко - розповідає УНІАН.
У кожної господині є своє фірмове блюдо. Але на його приготування, як правило, потрібен час. Але що робити, якщо й часу немає, і в холодильнику практично нічого немає, а гості ось-ось нагрянуть? Аби і на слизькому не посковзнутися, УНІАН пропонує кілька рецептів гарячих бутербродів з хрусткою скоринкою та різною начинкою - в духовці, на сковороді і в мікрохвильовці.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніші намазки на хліб, для яких не потрібно багато часу.
Намажте хліб з одного боку вершковим маслом.
Беріть хліб на свій смак - білий, чорний, зі злаками.
Розігрійте на середньому вогні сковороду і покладіть на неї одну скибочку хліба - вниз стороною, змащеною маслом. Поверх хліба покладіть 1-2 скибочки сиру, потім накрийте другою скибочкою хліба так, щоб змащена маслом сторона була зверху.
Можна взяти сир гауда або чеддер. Якщо хочете, щоб сир розплавився швидше, то натріть його.
Потримайте сендвіч на сковороді 3-4 хвилини, щоб нижня скибочка підрум'янилася. Потім переверніть бутерброд і обсмажте його ще протягом 2-3 хвилин з другої сторони - поки сир не розплавиться.
Змастіть скибочки хліба з одного боку гірчицею. Зверху на гірчицю викладіть по шматочку твердого сиру і ковбаси або шинки. Складіть сендвіч.
Приготуйте кляр: змішайте 1 яйце з 2 ст.л. молока, всипте щіпку солі і щіпку перцю, добре перемішайте.
Розтопіть на сковороді вершкове масло, умочіть сендвіч в кляр, а потім викладіть на сковороду з розтопленим маслом. Смажте по 1 хвилині з кожного боку.
Приготуйте начинку: відваріть куряче філе і наріжте шматочками. Подрібніть цибулю, дрібно наріжте гриби і обсмажте їх до золотистого кольору. Сир натріть. З'єднайте всі інгредієнти, додайте яйця і молоко, перемішайте і посоліть.
Батон наріжте скибочками товщиною 1 см, виріжте з них м'якуш. Викладіть скибочки хліба на розігріту сковорідку з олією, всередину покладіть начинку і обсмажте бутерброди з двох сторін по кілька хвилин до золотистої скоринки.
Розігрійте духовку до 220°C. Намажте скибочки хліба з одного боку вершковим маслом і покладіть на деко змащеною стороною вниз. Зверху покладіть на хліб 1-2 скибочки сиру.
Можна взяти моцарелу або гауду.
Поверх сиру покладіть скибочки помідора (томати можна нарізати кубиками). Потримайте в духовці, щоб сир почав пузиритися. Дістаньте деко і складіть сендвіч. Поставте бутерброд в духовку ще на 3-4 хвилини.
Натріть сир на дрібній тертці. Пропустіть через прес зубчик часнику і змішайте його з майонезом. Змастіть хліб майонезом з часником, зверху викладіть слайси помідора, а на помідор - шпроти. Посипте зверху тертим сиром. Викладіть бутерброди на деко і відправте в духовку, розігріту до 180°С на 10-15 хвилин.
Покладіть на одну скибочку хліба 1-2 тонких шматочка сиру, зверху - скибочки яблука товщиною близько 0,5 см і накрийте все зверху другою скибочкою хліба. Загорніть бутерброд в паперовий рушник і відправте в мікрохвильовку на 15-20 секунд, поки не розплавиться сир. Щоб перевірити готовність, розгорніть бутерброд і подивіться, чи розплавився сир. Якщо ні, відправте його в мікрохвильовку ще на 15 секунд.
Для соусу бешамель:
Приготуйте соус: розтопіть в сотейнику вершкове масло, додайте борошно, розмішайте до однорідності. Порціями влийте молоко, постійно помішуючи. Проваріть 2 хвилини, щоб соус загус. Додайте гірчицю, доведіть до смаку сіллю і чорним перцем.
Хліб підсушіть або підсмажте з обох сторін. Викладіть на кожну скибочку шинку, сир і полийте соусом. Відправте бутерброди в мікрохвильовку - сир повинен розплавитися. Посмажте яєчню і викладіть її на готові бутерброди.