Вишукані рибні страви прикрасять будь-який святковий стіл.
Гарячі страви з риби та морепродуктів будуть доречні на будь-якому святковому столі. Вони завжди виходять вишуканими і дуже корисними. Від шматочка делікатесу не відмовиться жоден гість, тому можна подавати кілька страв одразу.
Ми підкажемо, що приготувати на Новий рік 2025 з риби та морепродуктів, щоб вразити всіх рідних.
Інгредієнти:
Лосось викладіть на деко, посипте сіллю і спецією для риби, полийте олією і змастіть медом. Апельсин наріжте кружечками та викладіть на рибу. Готуйте запечений лосось з апельсинами 25 хвилин при 180°. Подавайте з вершковим або медово-гірчичним соусом.
Інгредієнти:
Для фарширування добре підійдуть судак, щука і короп - у них щільна шкірка. Рибу очистіть від луски, плавників, нутрощів, промийте зсередини. Розріжте тушку на два шматки й акуратно зніміть шкіру за допомогою ножа. Виверніть її навиворіт і відріжте кінчик хвоста. Відкладіть шкіру вбік.
Для начинки відокремте рибне м'ясо від кісток. Цибулю наріжте дрібними кубиками й обсмажте на гарячій сковороді з олією до золотистого кольору. Черствий батон замочіть у молоці. Пропустіть через м'ясорубку м'ясо риби з батоном і цибулею, вбийте яйце, посоліть і приправте за смаком.
Рибну шкіру наповніть фаршем (зручно робити це, загорнувши в рулет за допомогою харчової плівки) і обсмажте по 2-3 хвилини з двох боків. Потім викладіть рибу в каструлю з водою і лавровим листом. Варіть приблизно 3 години після закипання.
Інгредієнти:
Хека можна замінити на будь-яку іншу білу рибу. Духовку заздалегідь розігрійте до 190°. Зелень дрібно порубайте, часник пропустіть через прес, вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі або на пару. Змішайте масло, часник, петрушку, лимонний сік, сіль і мелений перець.
Рибне філе викладіть у форму для запікання і полийте соусом. Готуйте 10 хвилин при 190°, потім 3 хвилини при 230°.
Інгредієнти:
Мідії розкрийте за допомогою ножа і видаліть одну стулку. Зріжте м'язи і шлунок. Викладіть морепродукти на деко з фольгою для запікання.
Масло розтопіть на водяній бані й остудіть. Натріть сир на дрібній тертці та змішайте з маслом. Додайте до начинки подрібнений часник. Викладіть на кожну мідію по ложці намазки. Запікайте страву 20 хвилин за 180°.