М'ясо курки в духовці стає ніжним і соковитим, а доповнюють його соуси або овочі.
Курка в духовці - це нескладна і дуже смачна страва, яку можна подати на святковий стіл або порадувати рідних в будній день. Куряче м'ясо в духовці виходить ніжним і соковитим, рум'яним зверху і низькокалорійним.
Для приготування вам знадобиться ціла курка без нутрощів і потрухів.
Курку вимити і просушити серветками. Підготувати соус: дрібно нарізати часник, змішати його з соусом, додати сіль і спеції за смаком. Змастити всю курку соусом зверху і всередині і поставити на 30 хвилин в холодильник для просочення.
Розігріти духовку на 200°. Курку покласти на застелену фольгою форму. На дно форми налити трохи води, щоб м'ясо добре пропеклося. Випікати курку 1 годину при 200°. Перед подачею на стіл полити курку соусом, який залишився у формі для запікання.
Курячі стегна або інші шматки курки вимити, зрізати жир і натерти аджикою. Залишити на 30 хвилин. Цибулю дрібно нарізати, моркву нарізати соломкою. Рис промити до прозорості.
Читайте такожСоковитий рулет з фаршу: як приготувати апетитну страву
На рис викласти куряче м'ясо. Між шматочками покласти цілі зубчики часнику. Залити форму гарячою водою, щоб вона повністю покривала рис.
Закрити форму фольгою і поставити в духовку на 1 годину при 180°. За 10 хвилин до готовності зняти фольгу, щоб м'ясо підрум'янилося.
Картоплю нарізати тонкими кружечками. Цибулю - тонкими півкільцями. До цибулі додати 100 г майонезу і перемішати. У форму для запікання покласти на дно картоплю, зверху половину цибулі, потім куряче м'ясо, на нього другу половину цибулі. Накрити фольгою і випікати 1 годину при 180°.
Через годину м'ясо витягнути з духовки, перевірити м'якість картоплі. Якщо картопля не готова, випікати ще 30 хвилин. Натерти сир на тертці, змішати з майонезом і викласти на блюдо. Поставити в духовку ще на 20 хвилин для рум'яної скоринки. Перед подачею прикрасити зеленню.
Дивіться також інші рецепти: