М’ясний рулет із фаршу - рецепт / фото mircooking.ru

З м’ясного фаршу можна приготувати не лише традиційні котлети, але й рулет. Вийде цікава та апетитна страва, яка гарно виглядатиме на святковому столі.

М’ясний рулет із фаршу з грибами та яйцем

  • Свинячий фарш - 500 г
  • Яйця  - 4 шт.
  • Печериці - 500 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Рослинна олія - 50 г
  • Білий хліб - 2 г
  • Сіль - 1 ч.л.

Відварити 3 яйця. Печериці почистити, помити та порізати. Цибулю почистити і дрібно порізати.

Читайте такожМ’ясна запіканка з яйцем: рецепт від шеф-кухаря Євгена КлопотенкаРозігріти сковорідку з олією. Злегка обсмажити цибулю, додати печериці й обсмажити до готовності. Прибрати з вогню та дати охолонути.

Хліб залити водою або молоком. Потім віджати від води.

У фарш додати 1 сире яйце, сіль та віджатий хліб. Вимісити його, а краще відбити. Можна поперчити за смаком.

Приготування начинки. Яйця варені порізати, печериці посолити за смаком.

Взяти фольгу, викласти фарш прямокутною формою, товщиною в 1 см. Викласти зверху гриби, розрівняти їх. Далі викласти яйця, трохи посолити.

Скрутити рулет швом вниз за допомогою фольги. Краю фольги загорнути, як цукерку. Потім загорнути ще в один шар фольги, щоб сік весь залишився всередині.

Відправити у попередньо розігріту духовку до 200°C на 40 хвилин. Потім розкрити фольгу і ще обсмажувати 10-15 хвилин до легкої рум'яної скоринки.

Курячий рулет з сирно-яєчною начинкою

  • Куряче філе (грудки) - 750 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сухарі панірувальні - 2 ст. л. (з гіркою)
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Для начинки

  • Сир плавлений - 130 г
  • Масло вершкове - 20-25 г
  • Яйця (варені) - 2 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Петрушка або кріп - 1 невеликий пучок
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Для посипання рулету

  • Сир твердий - 20-25 г

Часник очистити й натерти на дрібній тертці. Відварені круто яйця очистити і також натерти на дрібній тертці. Те ж саме зробити з вершковим маслом та плавленим сирком. Зелень дрібно нарізати. Начинку посолити і поперчити. Добре перемішати, скуштувати і за потреби додати спеції.

Начинку перемістити на харчову плівку, сформувати тонку довгу ковбаску і відправити в морозилку на 10-15 хвилин.

Як приготувати рулет із фаршу / фото 1000.menu

Цибулю очистити. Куряче філе і цибулю пропустити через м'ясорубку. У фарш додати сіль та чорний мелений перець. Всипати панірувальні сухарі, все перемішати. Відбити фарш об дно миски мінімум 15 разів.

Увімкнути духовку, нехай розігрівається до 200°C.

На харчову плівку викласти фарш, розрівняти його в прямокутник. Викласти на нього начинку. Скрутити рулет за допомогою плівки. Защипнути боки, щоб начинка не "втекла".

Перемістити рулет на деко, застелене пергаментом. Твердий сир натерти на великій тертці, посипати рулет зверху.

Відправити рулет з сиром у прогріту духовку і запікати 20-25 хвилин при температурі 200°C. За 5 хвилин до готовності рулету ввімкнути верхній гриль і конвекцію.

Подавати курячий рулет з сирною начинкою краще гарячим.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram