Цей легкий і повітряний десерт нескладно приготувати. У десерт можна покласти будь-які ягоди і фрукти за смаком і експериментувати з формою рулету.
Рецепт меренгового рулету став дуже популярним цієї осені. Цей десерт виглядає вишукано, але при цьому легко готується вдома з доступних продуктів. Таким десертом можна здивувати ваших рідних і гостей або подати його на святковий стіл.
Інгредієнти для меренги:
Для крему:
Приготувати крем. За допомогою блендера збити вершки з цукром. Додати сир і добре перемішати ложкою.
Для меренги збити вершки з дрібкою солі до появи піни. Додати цукор і збивати ще 5-7 хвилин до стійкої піни.
Деко вистелити папером для випічки. Викласти збиті білки (корж повинен бути близько 25х30 см, висотою 1 см). Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 20 хвилин.
Дістати корж разом з папером, накрити папером зверху і акуратно перевернути корж. Акуратно зняти папір і залишити остигати. Корж повинен бути еластичним і легко згортатися.
На остиглий корж викласти крем (трохи крему залишити для змазування зверху) і вишні без кісточок. Згорнути корж в рулет. Зверху змастити кремом, що залишився. Прикрасити ягодами, листям м'яти або тертим шоколадом.
Інгредієнти для меренги:
Крем:
Білки нагріти до кімнатної температури, збити блендером з цукровою пудрою, ваніллю і лимонним соком до стійкої піни. Ввести кукурудзяний крохмаль і акуратно перемішати.
Вистелити папір для запікання на деко. Меренгу викласти на папір і посипати мигдальними пластівцями. Випікати 30-40 хвилин при 150°С.
Для крему збити блендером вершки, сир і цукор. Окремо посмажити фісташки, подрібнити і перемішати зі згущеним молоком.
Перевернути рулет скоринкою вниз. Змастити кремом. На край коржа покласти фісташковий крем у формі ковбаски. Розкласти ягоди на корж. Згорнути рулет і покласти в холодильник на кілька годин. Перед подачею прикрасити зверху за смаком.
Читайте інші рецепти на УНІАН: