Млинці з маком-прекрасний десерт на Масляну.
Млинці - це просте і дуже відоме повсякденне блюдо, але в період Масляної вони стають особливо популярними. До цього свята традиційно готують велику порцію солоних і солодких млинців для всієї родини. Мак - один з кращих варіантів десертних налисників. Він добре поєднується з яблуками, родзинками, горіхами, медом та іншими продуктами для солодких млинчиків.
Для начинки:
Мак залити молоком і закрити кришкою. Залишити для набухання на ніч. Можна купити готову макову начинку - тоді замочувати не потрібно. Для тіста розтопити вершкове масло, додати сіль, цукор, молоко і яйця, перемішати. У кілька підходів просіяти борошно через сито і замісити тісто. Залишити його настоюватися на півгодини.
Сковороду один раз змастити олією і випекти млинці. У набряклий мак покласти мед і перемішати. Збити мак блендером на середній швидкості. Половину маку викласти в миску, другу половину збити в кашу на високій швидкості. Змішати два види маку. Одну сторону млинця повністю змастити маком і загорнути трубочкою. Подавати гарячими до чаю або кави.
Читайте також інші рецепти: