Солодкий і ніжний пиріг можна готувати як зі свіжою вишнею, так і замороженою.
Ароматний і красивий пиріг з вишнею і золотистим тістом дуже популярний серед американських господинь. Такі пироги можна побачити в багатьох американських фільмах. Приготувати такий пиріг вдома зовсім нескладно, а інгредієнти для нього недорогі і доступні. Вишню для десерту можна брати як свіжу, так і заморожену. З ягоди повинні бути видалені всі кісточки.
Для тіста змішати борошно, шматочки нарізаного масла, 100 г цукру і яйце. Розмішати тісто ложкою, розкатати в кулю і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Частину тіста відщипнути і залишити для прикраси. Форму змастити вершковим маслом і укласти в неї тісто, закриваючи бортики.
Вишню перемішати з крохмалем і 2 столовими ложками цукру. Покласти вишню в форму. Частину тіста тонко розкатати, нарізати однаковими смужками і укласти зверху на пиріг у вигляді решітки. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.
Для тесту:
Для начинки:
У мисці просіяти борошно з розпушувачем, додати цукор і нарізане шматочками холодне вершкове масло. Перетерти в крихту, додати яйце і знову перемішати. Зформувати тісто в кулю і загорнути в харчову плівку, покласти в холодильник на 30 хвилин.
У мисці змішати творог, сметану, цукор і два яйця. Збити масу блендером. Дно форми для запікання вистелити пергаментом і тістом, сформувати бортики. Викласти сирну начинку, на неї цілі вишні. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати 60 хвилин.
Читайте також інші рецепти: