Яблука можна використовувати в м'ясній страві або в начинці для випічки.
У серпні починається сезон перших яблук. Цього місяця збирають перший урожай стиглих фруктів. Зберігаються яблука недовго, так що варто приготувати з них яскраву закуску або ароматну випічку. Цей фрукт прекрасно поєднується з куркою, овочами та іншими фруктами. З яблук також роблять заготовки на зиму.
19 серпня християни відсвяткують Яблучний Спас. Це хороший привід згадати прості і смачні рецепти з яблуками і підготуватися до святкування. Раніше УНІАН розповідав, які апетитні страви з сиру можна приготувати вдома.
Яблука помити і почистити, видалити насіння. Викласти на деко і поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Запечені яблука подрібнити в блендері і пропустити через сито. Перекласти пюре в каструлю і всипати весь цукор. Варити на сильному вогні приблизно 30 хвилин. Якщо повидло відстає від стінок каструлі і не розтікається, значить воно готове.
Яблука очистити від шкірки і насіння. Натерти на крупній тертці або в блендері. Змішати яблука з цукром і яйцями. Додати ваніль і соду. Поступово вмішати муку. Розігріти сковороду з олією і обсмажувати оладки кілька хвилин з двох сторін.
Яблуко очистити від шкірки і насіння. Цибулю і яблуко порізати і обсмажити на сковороді до м'якості. Додати бульйон, нарізаний чорнослив і гірчицю. Тушкувати 5 хвилин. Крупно порізати курячу грудку і покласти в сковороду. Тушкувати під кришкою 15 хвилин. Влити в блюдо вершки, посолити і поперчити, за смаком додати зелень. Вимкнути вогонь і залишити під кришкою на 5 хвилин.
Читайте такожСоковитий ароматний шашлик: 5 рецептів улюбленої страви, поради щодо вибору м яса і видів маринаду
Тісто розділити на однакові шматки і розкачати в кульки. Кожен пончик наповнити яблучною начинкою і защипнути. Сформовані пончики залишити на 10 хвилин і обсмажити в сковороді з великою кількістю олії. Готові пончики викласти на серветку, щоб стік жир.
Моркву відварити до готовності (30 хвилин), остудити і очистити. Шинку, огірки, очищені яблука і моркву нарізати кубиками. Перемішати інгредієнти, додати горошок, посолити і заправити майонезом.
Читайте також інші рецепти: