Замаринувати гриби вдома зовсім нескладно.
Мариновані гриби - це дуже смачна грибна закуска з яскравим смаком і характерною кислинкою. Щоб зробити такі грибочки, потрібно приготувати маринад зі спецій і овочів, який підкреслить смак основного інгредієнта. Для страви вибирають невеликі гриби і попередньо їх відварюють, щоб не отруїтися. Підосичники або підберезники потрібно після нарізання покласти в водний розчин з сіллю і лимонною кислотою на кілька хвилин, щоб вони не почорніли.
Свіжі печериці помити і очистити від бруду. У каструлю налити літр води, додати кілька горошин запашного перцю і листочків лаврового листа, сіль, цукор. Поставити маринад на вогонь і довести до кипіння. Коли маринад закипів, додати в нього гриби і варити 15 хвилин. Додати оцет, варити ще 5 хвилин.
Банки простерилізувати. Нарізати півкільцями цибулю. Гриби відкинути на друшляк і відокремити від маринаду. У банки по черзі викласти цибулю з грибами шарами, залити маринадом і щільно закрити кришками. Коли банки повністю охолонуть, поставити їх в холодильник або в прохолодне місце. Через добу гриби готові до вживання.
Гриби помити і почистити, великі розрізати навпіл. Гриби залити водою і варити не менше 20 хвилин, відкинути на друшляк. Часник начистити і нарізати тонкими пластинами, покласти в каструлю. Додати до нього чебрець, гірчицю, цукор, сіль, перець. Залити 1 л холодної води, довести до кипіння і кип'ятити 7 хвилин. Додати оцет винний і оливкову олію, кип'ятити ще 3 хвилини і зняти з вогню. Гриби залити розсолом, закрити щільною кришкою і поставити в холодильник на 2 дні. 3 рази на день гриби потрібно помішувати.
Читайте також інші рецепти: