Скільки за часом соляться помідори і який рецепт найкращий - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Малосольні помідори - закуска, яка подобається практично всім. Її можна приготувати швидко і просто, щоб регулярно пригощати рідних, а також використати рецепт для зимової заготовки. УНІАН розповість, як засолити помідори на зиму, щоб вийшло смачно.
Раніше ми говорили про те, як зробити мариновані огірки з оцтом і без на зиму.
Помідори вимити і висушити, вирізати плодоніжки, а зі зворотного боку зробити невеликі надрізи. Скласти овочі в чистий поліетиленовий пакет, додати сіль, цукор, подрібнений часник і зелень. Пакет зав'язати і струсити, щоб всі інгредієнти перемішалися. Можна додатково покласти заготовку в ще один пакет, щоб сік з помідорів не витік. Маринувати помідори 2-3 дні при кімнатній температурі, потім перекласти в контейнер і прибрати в холодильник.
Зелень подрібнити, часник натерти на тертці. Помідори помити, висушити, надрізати хрест-навхрест приблизно до середини. Всередину помідорів, прямо в надрізи, викласти начинку із зелені і часнику. Перемістити помідори в каструлю і залити їх маринадом з солі і цукру, розчинених у воді. Накрити помідори тарілкою, а зверху поставити вантаж. Витримувати 1-2 дні в теплому місці, потім прибрати в холодильник.
Корисний лайфхак: якщо ви хочете, щоб помідори промаринувалося швидше, то замість розсолу з солі і цукру використовуйте лимонний сік - в такому випадку томати будуть готові вже через 5 годин.
Помідори вимити, обсушити рушником, видалити плодоніжки. Нарізати томати часточками, викласти в миску. Часник, нарізаний кружечками, додати до овочів. Потім посипати томати подрібненою зеленню, посолити, влити оцет, додати мед і перемішати все. Накрити тарілку харчовою плівкою і відправити помідори в холодильник на 30 хвилин, а потім подавати на стіл.