Три рецепти смачної бурякової заправки для приготування домашнього борщу.
Борщова заправка на зиму - це хороша інвестиція у своє майбутнє. Вона значно спростить приготування найвідомішої української страви. Борщ з заправкою буде смачним, наче його приготували влітку.
З цієї кількості вийде п’ять літрів консервації. Для приготування беремо:
Буряк та моркву натираємо на тертці, перець - нарізаємо соломкою, а помідори та цибулю - півкільцями. У каструлю вливаємо олію та нагріваємо. Всипаємо буряк, моркву, цукор та сіль. Добре перемішуємо та тушкуємо 15 хвилин.
Додаємо цибулю та готуємо п’ять хвилин, помішуючи. Всипаємо помідори, перець та тушкуємо 20 хвилин. Вливаємо оцет, готуємо п’ять хвилин і розкладаємо по стерилізованих банках. Закриваємо і насолоджуємось - заправка до борщу на зиму готова.
За цим рецептом вийде приблизно 10 півлітрових банок. Щоб зробити заправку, беремо:
Заправка до борщу на зиму за цим рецептом готується дуже просто. Буряк відварюємо до готовності, очищаємо від шкірки та натираємо на тертці. Моркву також натираємо, а цибулю - нарізаємо кубиком.
Цибулю готуємо на олії до прозорості. Потім додаємо паприку, моркву та перемішуємо. Тушкуємо до готовності, періодично помішуючи. Вливаємо томатний соус, перемішуємо і тушкуємо ще п’ять хвилин. Висипаємо все до буряку, додаємо сіль, цукор, оцет та перемішуємо. В банки викладаємо по половинці лаврушки та три горошини перцю. Викладаємо борщову заправку по плечики банки. Переміщуємо їх у каструлю, заливаємо по плечики водою та стерилізуємо. Після закипання засікаємо 15 хвилин і закриваємо банки.
Цієї кількості вистачить, щоб законсервувати 12 літрів заправки - вистачить на всю зиму. Для приготування треба взяти:
Буряк та моркву миємо, чистимо, а далі нарізаємо соломкою або натираємо на тертці. Цибулю ріжемо кубиками. У велику каструлю вливаємо олію та розігріваємо. Всипаємо туди овочі і тушкуємо 15 хвилин.
Додаємо томатну пасту, перемішуємо і готуємо ще п’ять хвилин. Обережно вливаємо воду, додаємо всі спеції та перемішуємо. Готуємо протягом 10 хвилин та помішуємо. У цей час можна простерилізувати кришки та банки.
Всипаємо часник та вливаємо оцет. Готуємо п’ять хвилин, а потім розливаємо заправку по банках та закриваємо. Зберігається бурякова заправка на зиму в темному та прохолодному місці.