Розповідаємо, як закрити огірки на зиму з гірчицею, щоб сусідки просили рецепт.
Неймовірно смачні хрусткі огірочки виходять далеко не у кожної господині - дуже просто зіпсувати консервацію, якщо не знати перевіреного рецепта. УНІАН розповість, як зробити мариновані огірки з гірчицею, щоб взимку насолоджуватися пікантною закускою.
Інгредієнти:
Для того щоб зробити чудові огірки з гірчицею на зиму, вам потрібно спочатку замочити огірки в холодній воді на ніч. Якщо тільки що зірвали овочі з грядки, то робити цього не потрібно, але при покупці в магазині - обов'язково. Далі - вимити банки з содою, викласти листя вишні, смородини і хрону, а також зубчики часнику. Потім розмістити в банках огірки, засипати їх сіллю, залити окропом. Накрити кришкою і настоювати два дні.
Після закінчення цього часу зняти плівку, яка утворюється в банці з огірками, вилити розсіл в каструлю і закип'ятити. Всипати гірчицю прямо в ємність з овочами, залити їх киплячим розсолом і відразу закрити кришками. Перевернути, залишити до повного охолодження, а потім прибрати хрусткі мариновані огірки з гірчицею в льох або комору.
Інгредієнти:
Огірки вимити, перець, часник і зелень нарізати. Банки вимити з содою, викласти в петрушку, кріп, спеції і часник. Потім утрамбувати огірки, залити їх киплячою водою і накрити кришкою. Залишити на 20 хвилин, потім злити розсіл і ще раз залити огірки окропом.
Через 20 хвилин злити розсіл в каструлю, закип'ятити. Додати сіль і цукор, перемішати до повного розчинення сипучих. У кожну банку всипати 1 ст.л гірчиці, влити 1 ст. л горілки і залити киплячим розсолом. Закрити огірки з гірчицею і часником стерилізованими кришками, прибрати в темне місце до охолодження.
Інгредієнти:
Огірки замочити в холодній воді на 1 годину, зрізати плодоніжки. Вимити банки з содою, на дно викласти лаврове листя, перець горошок, подрібнений часник і перець, гірчицю. Розмістити огірки, всипати сіль, цукор, влити оцет. Залити окропом і накрити огірки кисло-солодкі з гірчицею кришкою. Поставити банки в каструлю, стерилізувати 5 хвилин. Закрити банки кришками, прибрати в темне прохолодне місце до повного охолодження.