Як зробити мариновані кабачки по-корейськи та інші види консервації цього овоча - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Кабачок - сезонний овоч, який починають висаджувати навесні, а консервувати - в червні. УНІАН склав календар консервації по місяцях, згідно з яким, в кінці червня вже можна активно робити заготовки з кабачків на зиму.
Раніше ми говорили про те, в чому користь і шкода кабачків для організму, а також радили, що приготувати з кабачків на вечерю. Сьогодні розповімо, як зробити кабачки кружечками на зиму.
Кабачки очистити, промити, нарізати кубиками. Викласти в глибоку ємність, посолити, поперчити, додати подрібнений часник, цукор, масло і перемішати. Туди ж викласти подрібнену зелень і гострий перець, нарізаний кружечками. Перемішати і залишити на 3 години.
Заповнити підготовлені банки кабачками, накрити кришками, але не закручувати. Простерилізувати 10 хвилин, закатати кришки і перевернути, залишивши під рушником.
Кабачки вимити, очистити, нарізати кружечками завтовшки приблизно 1 см. У великій каструлі закип'ятити 2 л води, додати цукор, сіль, перець і лавровий лист. Занурити кабачки в готовий маринад, довести до кипіння і варити 5 хвилин, іноді помішуючи.
У стерильні банки викласти часник, парасольки кропу і кабачки. У маринад, що залишився, додати оцет, довести до кипіння і залити їм банки. Закатати кришками, перевернути і накрити рушником.
Часник очистити, пропустити через прес, цибулю очистити і нарізати кільцями. Кабачки промити, обсушити, натерти на тертці для моркви по-корейськи. Так само вчинити з морквою. Насіння коріандру подрібнити, в глибокій мисці з'єднати їх з мускатним горіхом, червоним і чорним меленим перцем, рослинним маслом, оцтом, сіллю і цукром. Ретельно перемішати, щоб сіль і цукор розчинилися.
У ємність з маринадом викласти цибулю, часник і кабачки. Перемішати, накрити миску рушником і залишити на 3 години. По закінченні цього часу розкласти закуску по стерилізованим банкам, закрити кришками, перевернути і накрити рушником.
Помідори вимити, нарізати на кілька частин, так само вчинити з солодким перцем. Потім помідори і перець подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку. Кабачки очистити, нарізати слайсами, часник подрібнити, гострий перець - теж, попередньо позбувшись від насіння.
Масу з помідорів і солодкого перцю вилити в сотейник, довести до кипіння, в киплячу масу викласти кабачки. Додати масло, сіль, цукор і варити 30 хвилин. Викласти подрібнений часник і гострий перець в ємність, варити ще 5 хвилин. Зняти з вогню, залити масу в стерилізовані банки і закатати кришками.