Маринований часник сподобається навіть тим людям, які не переносять гострий смак звичайного часнику.
Мариновані часникові зубчики - дуже смачна закуска зі злегка солодкуватим смаком. Така консервація сподобається навіть тим, хто не любить смак свіжого часнику. Найсмачніше маринувати молодий часник, який якраз дозріває до середини червня.
Маринований часник додають в рагу або плов, тушкують і запікають з ним м'ясо, використовують в бутербродах і подають до сала. При маринуванні частково зберігається користь часнику, тому закуска не тільки смачна, але і корисна.
Зубчики часнику очистити від плівок, помити і обсушити. Розкласти часник по стерилізованим банкам. Воду вилити в каструлю і довести до кипіння. В окріп викласти всі сухі спеції і ще раз довести до кипіння. Потім влити в маринад оцет, прокип'ятити кілька хвилин і зняти з плити.
Розлити маринад по банках з часником. Закрити кришкою і зберігати в холодильнику. Маринований часник буде готовий через 2 тижні.
Часник розібрати на зубчики і очистити. У каструлі довести до кипіння воду з оцтом. Вимкнути вогонь, додати сіль з цукром і розмішати до повного розчинення. Ще раз довести маринад до кипіння. Викласти часник у воду і варити 1 хвилину.
Вийняти зубчики часнику з маринаду і викласти в банку. Покласти в банку чебрець і лавровий лист. Залити олією і закрутити кришкою.
Очистити зубчики часнику. Довести до кипіння воду в каструлі. Опустити часник в киплячу воду на 3 хвилини. Потім на хвилину замочити часник в холодній воді. Після цього зубчики розкласти по банках.
Буряк очистити і залишити в холодній воді на 30 хвилин. Подрібнити буряк в м'ясорубці. Загорнути пюре буряка в марлю і видавити сік. У буряковий сік додати сіль і цукор, гвоздику, корицю і кріп. Довести до кипіння на невеликому вогні і кип'ятити 3 хвилини. Після повторного закипання додати оцет. Залити соком банки з часником і закрити кришкою.