Огірки в кетчупі без стерилізації готуються просто, а результат належним чином оцінять домашні та гості.
Цього року варто спробувати заготовити на зиму огірки в кетчупі чилі або з більш ніжним соусом. Така консервація виходить дуже смачною і незвичайною.
Ми підібрали три різні рецепти, за допомогою яких можна приготувати пікантні та хрусткі огірки.
З цієї кількості інгредієнтів вийде зробити дві літрові банки корнішонів. Щоб заготовити огірки на зиму в кетчупі, потрібно взяти:
Огірки на кілька годин замочіть у воді. У цей час промиваємо листя, стерилізуємо банки й очищаємо часник. Розкладаємо їх по банках, а зверху розміщуємо огірки з відрізаними з обох боків кінчиками.
Воду доводимо до кипіння і заливаємо овочі. Залишаємо ненадовго, зливаємо її назад і знову доводимо до кипіння. У банки додаємо чорний перець і лаврушку. Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо воду в сотейник, додаємо туди цукор, сіль і кетчуп. Помішуємо, доводимо до кипіння і вливаємо оцет. Розливаємо маринад по банках і закатуємо.
Корнішони виходять ароматними, пікантними та дуже смачними. За цим рецептом вийде п'ять літрових банок. Для приготування беремо:
Огірки замочуємо хвилин на 20, а потім промиваємо їх і зрізаємо плодоніжки.
Доводимо воду до кипіння, додаємо в неї цукор, кетчуп, сіль та оцет. Кип'ятимо п'ять хвилин і в цей час стерилізуємо в мікрохвильовці банки. Розкладаємо по них нарізаний пластинками часник і кружечки гострого перцю.
Щільно укладаємо огірки та заливаємо маринадом. Накриваємо їх кришками і стерилізуємо в каструлі з водою десять хвилин. Потім дістаємо і закриваємо. Перевертаємо банки й залишаємо укутаними до охолодження.
Ті, хто не любить гостре, також можуть приготувати огірки в кетчупі. Просто не потрібно брати пікантний соус. На три літрові банки потрібно взяти:
Огірки попередньо замочуємо. У стерилізовані банки викладаємо кріп, хрін, смородинове листя, петрушку, часник і перець.
Щільно укладаємо огірки і заливаємо окропом. Накриваємо кришками і залишаємо хвилин на 10. Зливаємо рідину в каструлю, додаємо кетчуп, цукор і сіль. Доводимо до кипіння і через хвилину вливаємо оцет. Добре перемішуємо і заливаємо маринадом огірки.
Закриваємо консервацію, перевертаємо верх дном і залишаємо так до охолодження. Хрусткі огірки в кетчупі - готові.