Як закрити огірки в кетчупі чилі на зиму: 3 незрівнянні рецепти

Огірки в кетчупі без стерилізації готуються просто, а результат належним чином оцінять домашні та гості.

Цього року варто спробувати заготовити на зиму огірки в кетчупі чилі або з більш ніжним соусом. Така консервація виходить дуже смачною і незвичайною.

Ми підібрали три різні рецепти, за допомогою яких можна приготувати пікантні та хрусткі огірки.

Огірки в кетчупі чилі - рецепт Євгена Клопотенка

З цієї кількості інгредієнтів вийде зробити дві літрові банки корнішонів. Щоб заготовити огірки на зиму в кетчупі, потрібно взяти:

  • кілограм огірків;
  • 100 грамів кетчупу чилі;
  • дві столові ложки цукру;
  • дві столові ложки оцту;
  • шість горошин чорного перцю;
  • чотири зубчики часнику;
  • два суцвіття кропу;
  • два лаврові листки;
  • дві столові ложки солі.

Огірки на кілька годин замочіть у воді. У цей час промиваємо листя, стерилізуємо банки й очищаємо часник. Розкладаємо їх по банках, а зверху розміщуємо огірки з відрізаними з обох боків кінчиками.

Воду доводимо до кипіння і заливаємо овочі. Залишаємо ненадовго, зливаємо її назад і знову доводимо до кипіння. У банки додаємо чорний перець і лаврушку. Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.

Зливаємо воду в сотейник, додаємо туди цукор, сіль і кетчуп. Помішуємо, доводимо до кипіння і вливаємо оцет. Розливаємо маринад по банках і закатуємо.

Мариновані огірки в кетчупі

Корнішони виходять ароматними, пікантними та дуже смачними. За цим рецептом вийде п'ять літрових банок. Для приготування беремо:

  • три кілограми огірків;
  • упаковку (270 грамів) кетчупу чилі;
  • склянку оцту (9%);
  • склянку цукру;
  • дві столові ложки солі;
  • півтора літра води;
  • лавровий лист;
  • запашний перець;
  • гострий перець;
  • часник.

Огірки замочуємо хвилин на 20, а потім промиваємо їх і зрізаємо плодоніжки.

Доводимо воду до кипіння, додаємо в неї цукор, кетчуп, сіль та оцет. Кип'ятимо п'ять хвилин і в цей час стерилізуємо в мікрохвильовці банки. Розкладаємо по них нарізаний пластинками часник і кружечки гострого перцю.

Щільно укладаємо огірки та заливаємо маринадом. Накриваємо їх кришками і стерилізуємо в каструлі з водою десять хвилин. Потім дістаємо і закриваємо. Перевертаємо банки й залишаємо укутаними до охолодження.

Хрусткі огірки в кетчупі - рецепт

Ті, хто не любить гостре, також можуть приготувати огірки в кетчупі. Просто не потрібно брати пікантний соус. На три літрові банки потрібно взяти:

  • півтора кілограма огірків;
  • півтора літра води;
  • шість столових ложок кетчупу;
  • три столові ложки оцту (9%);
  • три столові ложки цукру;
  • півтори столові ложки солі;
  • шість зубчиків часнику;
  • півтора листа хрону;
  • три листки чорної смородини;
  • шість парасольок кропу;
  • дев'ять стебел петрушки;
  • шість горошків запашного перцю.

Огірки попередньо замочуємо. У стерилізовані банки викладаємо кріп, хрін, смородинове листя, петрушку, часник і перець.

Щільно укладаємо огірки і заливаємо окропом. Накриваємо кришками і залишаємо хвилин на 10. Зливаємо рідину в каструлю, додаємо кетчуп, цукор і сіль. Доводимо до кипіння і через хвилину вливаємо оцет. Добре перемішуємо і заливаємо маринадом огірки.

Закриваємо консервацію, перевертаємо верх дном і залишаємо так до охолодження. Хрусткі огірки в кетчупі - готові.

Вас також можуть зацікавити новини: