За цим рецептом ви зможете заготовити на зиму смачні соковиті помідори.
Щорічна літня консервація - виснажливий процес, який мало яка господиня назве приємним. Але якщо вам все-таки хочеться заготовити соковиті овочі прямо зараз, УНІАН підкаже, як зробити консервовані томати у власному соку за елементарним рецептом.
Інгредієнти:
Щоб зробити томати без шкірки у власному соку, ретельно промийте їх, видаліть плодоніжки, і обдайте овочі окропом. Через 5 секунд зніміть шкірку і утрамбуйте помідори в банку. Знову закип'ятіть воду, залийте нею помідори. Дочекайтеся, поки вода охолоне, злийте її, доведіть до кипіння знову і знову залийте в банку.
Дрібні помідори (для соку) вимийте, пропустіть через м'ясорубку або соковижималку. Можна додатково протерти крізь сито - так вийде позбутися від кісточок. Перелийте томатний сік в каструлю, додайте перець, сіль, цукор і лавровий лист, доведіть до кипіння. Варіть 15 хвилин, а потім вилийте в банку і закрийте кришками. Вуаля - томати очищені у власному соку готові.