Розповідаємо, як зробити найсмачніші мариновані баклажани на зиму.
Баклажани - ті самі овочі, які прийнято "закривати" на початку осені, адже саме зараз відбувається прибирання цієї культури. УНІАН підкаже, як законсервувати баклажани - рецепти на зиму, які у вас будуть випрошувати подруги.
Інгредієнти:
Такі баклажани на зиму готуються дуже просто. Їх потрібно вимити, відрізати плодоніжки, потім нарізати овоч кружечками. Викласти в миску, посипати сіллю, залишити на півгодини, потім промити під холодною водою. За допомогою цієї хитрості у вас вийде прибрати всю гіркоту з баклажанів.
Болгарський і гострий перці вимити, видалити насіння, нарізати довільно. Помідори вимити, залити окропом, через 2 хвилини зняти шкірку. Часник почистити. У м'ясорубці, блендері або комбайні подрібнити перці, часник і помідори.
Перелити масу в каструлю, поставити на вогонь, додати олію, оцет, сіль і цукор, перемішати. Після закипання викласти баклажани і тушкувати 30 хвилин. Перелити консервовані овочі в стерилізовані банки, закатати кришками.
Інгредієнти:
Для того щоб швидко приготувати баклажани по корейськи на зиму, необхідно вимити овоч, зрізати шкірку і плодоніжки, а потім нарізати його брусочками. Посипати сіллю і залишити на 15 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Потім віджати рідину, розігріти на сковороді рослинну олію і обсмажити баклажани 10 хвилин.
У перця прибрати насіння, нарізати овоч соломкою, моркву почистити, натерти на тертці. Додати перець і моркву до баклажанів, перемішати. Всипати чорний перець і приправу для моркви, цукор і сіль. Влити оцет, додати подрібнений часник. Простерилізувати банки зручним способом, викласти в них царську закуску і закатати кришками.