Розповідаємо, як зробити кабачки, мариновані на зиму, за різними технологіями.
Кабачок - один з найпопулярніших в Україні овочів, який можна смажити, запікати і навіть маринувати. Влітку він коштує досить дешево, тому багато господинь сміливо купують кілограмами, щоб заготовити на зиму. УНІАН розповість, як приготувати мариновані кабачки швидко і смачно.
Інгредієнти:
Кабачки вимити, нарізати брусками, викласти в миску. Туди ж додати часник, пропущений через прес, сіль, перець, цукор, олію, перемішати. Подрібнити зелень і гострий перець, викласти до кабачків. Полити оцтом, знову перемішати і залишити на 3 години.
Після цього мариновані кабачки з часником потрібно викласти в банки і закрити кришками. Потім простерилізувати ці ємності і вже закрутити кришки. В кінці мариновані кабачки з часником і зеленню перевернути догори дном, накрити рушником і залишити в темному місці до повного охолодження.
Інгредієнти:
Кабачки вимийте, наріжте кружечками товщиною близько 5 мм. Моркву почистіть і натріть на дрібній тертці або на тій, що призначена для приготування моркви по-корейськи. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями.
Для того щоб вийшли саме такі кабачки по корейськи, мариновані в кетчупі, строго дотримуйтеся рецептури. Покладіть в каструлю шар кабачків, потім цибулю і моркву. Додайте 1 ст.л солі і 2 ст. л цукру. Влийте олію, розведіть томатну пасту водою і залийте отриманою сумішшю овочі, потім приправте кетчупом. Перемішайте і настоюйте кабачки мариновані швидкого приготування рівно 5 хвилин під кришкою, а потім поставте варитися на 30-35 хвилин.
Простерилизуйте банки зручним способом, натріть на тертці часник і додайте в каструлю з овочами. Влийте оцет, перемішайте, проваріть ще 5 хвилин і викладайте в банки. В кінці не забудьте закрити консервацію кришками і прибрати під рушник.
Інгредієнти:
Кабачки вимити, нарізати кружечками товщиною приблизно 1 см. У каструлі закип'ятити 2 л води з сіллю, цукром, перцем і лавровим листом. Викласти кабачки в киплячий відвар, готувати 5 хвилин, помішуючи. Простерилізувати банки, розкласти по ним часник, парасольки кропу, перець і інші інгредієнти. Розмістити кабачки, в розсіл влити оцет, проварити 5 хвилин, залити їм овочі і закрутити кришками. Такі мариновані кабачки на закуску готуються елементарно, а радувати своїм смаком будуть довго.