Помідори в томатному соку - дуже смачна заготівля, зручна для приготування томатних страв.
Помідори у власному соку по-домашньому - справжнє гастрономічне задоволення. Заготівлю зручно застосовувати в кулінарії, наприклад, для приготування домашнього соусу. А можна просто їсти томати як закуску і запивати маринадом із банки. Найсмачніша консервація виходить із домашніх овочів.
Ми розповіли, як зробити чудові помідори у власному соку - рецепт не вимагає особливих навичок і під силу кожному. Взимку ви обов'язково будете раді такому дарунку.
Для приготування краще брати овочі сорту сливка середнього розміру, які легко поміщаються в банку. Можна використовувати чері, але їх довго чистити. За бажанням процес можна спростити, взявши магазинний сік.
На банку об'ємом три літри знадобиться така кількість інгредієнтів:
Помідори потрібно ретельно обмити й перебрати. Потім оглянути кожен. Два кілограми найбільш пружних і якісних плодів відкладіть для консервації. З решти зробити томатний сік за допомогою блендера, м'ясорубки або соковижималки.
На овочах, з яких вийдуть помідори у власному соку, зробити надріз у формі хреста на гострому кінці. Скласти в глибокий посуд і на п'ять хвилин залити окропом. Потім дістати, остудити і зняти шкірку.
Сік влити в каструлю з товстим дном. Додати сіль, цукор, прокип'ятити. На дно банки покласти два види перцю і лавровий лист. Помістити томати. Залити гарячим соком і прикрити кришками.
Стерилізуйте помідори у власному соку на зиму у великій каструлі з рушником на дні. Вода має доходити до 2/3 банки. Коли вона закипить, залишити консервацію оброблятися на 25 хвилин. Потім уже щільно закрити й перемістити на зберігання в прохолодне приміщення.
Щоб помідори на зиму у власному соку були ще смачнішими, до банок можна додати шматочки солодкого або гострого перцю, зубчики часнику або листя базиліка. Ми публікуємо лише базовий рецепт, який можна урізноманітнити.
Помідори у власному соку без шкірки ніжніші та зручніші у застосуванні, але крок із чищенням можна пропустити.