Помідори "Два в одному" у своєму соку: і закуска, і напій - рецепт на століття

Помідори в томатному соку - дуже смачна заготівля, зручна для приготування томатних страв.

Помідори у власному соку по-домашньому - справжнє гастрономічне задоволення. Заготівлю зручно застосовувати в кулінарії, наприклад, для приготування домашнього соусу. А можна просто їсти томати як закуску і запивати маринадом із банки. Найсмачніша консервація виходить із домашніх овочів.

Ми розповіли, як зробити чудові помідори у власному соку - рецепт не вимагає особливих навичок і під силу кожному. Взимку ви обов'язково будете раді такому дарунку.

Найсмачніші помідори у власному соку на зиму

Для приготування краще брати овочі сорту сливка середнього розміру, які легко поміщаються в банку. Можна використовувати чері, але їх довго чистити. За бажанням процес можна спростити, взявши магазинний сік.

На банку об'ємом три літри знадобиться така кількість інгредієнтів:

  • три з половиною кілограми томатів;
  • три чайні ложки цукру;
  • столова ложка солі;
  • один лавровий лист;
  • по п'ять горошин чорного і духмяного перцю.

Помідори потрібно ретельно обмити й перебрати. Потім оглянути кожен. Два кілограми найбільш пружних і якісних плодів відкладіть для консервації. З решти зробити томатний сік за допомогою блендера, м'ясорубки або соковижималки.

На овочах, з яких вийдуть помідори у власному соку, зробити надріз у формі хреста на гострому кінці. Скласти в глибокий посуд і на п'ять хвилин залити окропом. Потім дістати, остудити і зняти шкірку.

Сік влити в каструлю з товстим дном. Додати сіль, цукор, прокип'ятити. На дно банки покласти два види перцю і лавровий лист. Помістити томати. Залити гарячим соком і прикрити кришками.

Стерилізуйте помідори у власному соку на зиму у великій каструлі з рушником на дні. Вода має доходити до 2/3 банки. Коли вона закипить, залишити консервацію оброблятися на 25 хвилин. Потім уже щільно закрити й перемістити на зберігання в прохолодне приміщення.

Щоб помідори на зиму у власному соку були ще смачнішими, до банок можна додати шматочки солодкого або гострого перцю, зубчики часнику або листя базиліка. Ми публікуємо лише базовий рецепт, який можна урізноманітнити.

Помідори у власному соку без шкірки ніжніші та зручніші у застосуванні, але крок із чищенням можна пропустити.

Вас також можуть зацікавити новини: