Солодкі помідори з цибулею на зиму готуються з доступних продуктів і не потребують стерилізації.
Помідори солодкі на зиму в пряному маринаді завжди виходять смачними навіть у тих, хто ніколи не робив консервацію. Цей перевірений багатьма кулінарами рецепт не вимагає дорогих інгредієнтів і стерилізації. Скільки б банок ви не закрили - все одно буде мало.
Пропонуємо приготувати солодкі помідори на зиму в 3-літрових банках із додаванням цибулі. Маринад за цим рецептом випивається весь до дна, а хрустку цибулю можна подавати до м'яса та риби. Самі томати будуть соковитими та з яскравим смаком.
Інгредієнти:
Із цієї кількості інгредієнтів вийде 2 трилітрові або 7 півторалітрових банок із консервацією.
Усі овочі ретельно промити. Часник наріжте тонкими пластинками, цибулю та гострий перець - кільцями. Помідори можна нарізати навпіл або залишити цілими - як вам більше подобається.
У банки шарами викладіть часник, цибулю, помідори, гострий перець і зелень за смаком. У кожну банку додайте по 2 штуки запашного перцю, 6 штук чорного і по 1 ложці олії. Стерилізувати банки не обов'язково.
Потім приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор і оцет. Доведіть до кипіння. Залийте маринад у банки з помідорами і закрутіть кришками.
У глибоку каструлю покладіть на дно ганчірку і влийте воду. Поставте банки в каструлю і залийте водою по плічка. Доведіть воду до кипіння і кип'ятіть 15 хвилин. Потім готові солодкі помідори в банках накрийте теплою ковдрою, поки вони повністю не охолонуть. Зберігайте в темному прохолодному місці.