Томатний сік із "секретом": усі просять добавки і не можуть розгадати рецепт

Сік із томатів стане набагато смачнішим, якщо додати секретний інгредієнт.

Не секрет, що найсмачніший томатний сік виходить із домашніх, вирощених із любов'ю помідорів. Кулінари експериментують, пробуючи додавати в консервацію різні прянощі та спеції.

Пропонуємо вам приготувати напій із додаванням секретного інгредієнта, який значно поліпшить його смак. Ви точно полюбите такий томатний сік - рецепт дуже простий і навіть не потребує соковижималки.

Томатний сік на зиму з перцем

У цій варіації в рідину додають червоний або бордовий болгарський перець. Він збагачує напій приємною солодкістю, компенсуючи кислоту помідорів.

На три кілограми томатів візьміть п'ятсот грам перців, а також столову ложку солі та три ложки цукру. Помідори мають бути стиглі та солодкі, в ідеалі - сорт "сливка" або "бичаче серце".

У перцю видаліть серцевину з насінням. Помийте і крупно наріжте овочі. Пропустіть томатний сік на зиму через соковижималку і вилийте в каструлю. На сильному вогні варіть п'ять хвилин після закипання. Всипте цукор і сіль. Потім зменшіть потужність конфорки до невеликої і готуйте ще п'ятнадцять хвилин під кришкою. Піну видаляти не потрібно.

Після охолодження напій готовий, але якщо ви закриваєте сік томатний на зиму, то розподіліть гарячим по стерилізованих банках і закрутіть кришки. Переверніть, закутайте в рушник і почекайте, поки консервація не охолоне.

Простий томатний сік - рецепт на 1 літр

Найелементарніший рецепт напою включає тільки помідори і цукор. Літр соку вийде з приблизно півтора кілограмів помідорів. Солі знадобиться півтори-дві чайні ложки. Вичавіть овочі в соковижималці та доведіть масу до кипіння. Додайте сіль, дайте покипіти ще кілька хвилин і розлийте в стерильні банки.

За бажанням базовий варіант можна урізноманітнити запашним, гострим перцем або лавровим листом. Напій варять зі спеціями, а перед розподілом у ємності прянощі виймають.

А ось як приготувати томатний сік без соковижималки: подрібніть плоди блендером або м'ясорубкою кілька разів, а потім процідіть через потрійний шар марлі. Потім готуйте стандартним чином.

Вас також можуть зацікавити новини: